Yeni bir SSD satın aldım: Legend 850 Lite. İkinci disk olarak sistemime taktım ama bir türlü gözükmüyor. Disk Yönetimi'nde de görünmüyor. BIOS ayarlarını kontrol ettim, ama orada da herhangi bir iz yok. Ne yapmam gerekiyor? Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Benzer bir sorun yaşamıştım. Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa, AOMEI Partition Assistant gibi bir yazılımla diski algılatmayı deneyebilirsin. Ancak, fiziksel bağlantıyı ve anakart uyumluluğunu tekrar kontrol etmekte fayda var.
Merhaba Emre, SSD'nin doğru şekilde takıldığından emin misin? Anakartta kullandığın slotun aktif olup olmadığını kontrol edebilirsin. Bazı anakartlarda M.2 slotlarının paylaşımı vardır ve bir PCIe cihaz takılıysa diğer M.2 slotu devre dışı kalabilir. Bu durumu manuel kitapçığından teyit etmeni öneririm.
Legend 850 Lite için en son firmware güncellemesini yapmayı denedin mi? Ayrıca, BIOS'ta "NVMe Configuration" ayarlarını kontrol et ve M.2 portunun aktif olduğundan emin ol.
Benzer bir sorun yaşamıştım. Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa, AOMEI Partition Assistant gibi bir yazılımla diski algılatmayı deneyebilirsin. Ancak, fiziksel bağlantıyı ve anakart uyumluluğunu tekrar kontrol etmekte fayda var.
Bazı M.2 SSD’lerde, ilk kullanımda formatlama gerekebiliyor. Disk Yönetimi’nde görünmüyorsa bile, Komut İstemi’nden "diskpart" komutunu kullanarak diski tanıtmaya çalışabilirsin.
Anakartın M.2 slotunun sadece NVMe SSD'leri mi yoksa SATA SSD'leri de desteklediğini kontrol et. Legend 850 Lite'ın NVMe mi SATA mı olduğundan emin misin?
Disk Yönetimi'nde göründüğünden emin olmak için, bağlantıdan sonra bir "Donanım Değişikliklerini Tara" yapmayı denedin mi? Bazen elle tarama yapmak gerekebiliyor.
Legend 850 Lite’ın kutusunda yazan özellikleri tekrar kontrol etmeni öneririm. Yanlış bir model almış olabilirsin. Özellikle anakart uyumluluğu konusunda dikkatli ol.