Aşağıdaki sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarım var:
Sistem Özellikleri:
Intel 10400F İşlemci
Intel Arc B580 Ekran Kartı
MSI MPG Z490 Gaming Edge Wifi Anakart
32 GB RAM
120GB SSD (Windows)
1TB NVMe
Son zamanlarda, özellikle oyunlarda ve grafik gerektiren işlemlerde performans sorunları yaşıyorum. Örneğin, 1080p çözünürlükte oyun oynarken kare hızlarının aniden düştüğünü ve takılmalar yaşandığını fark ettim. Ayrıca, bazı oyunlarda sürücü uyumsuzlukları gibi görünüyor. Ekran kartı ve sürücüler güncel, ancak yine de performans istediğim gibi değil.
Bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Intel Arc B580 ile benzer sorunlar yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Sistem ayarları veya BIOS ile ilgili bir optimizasyon öneriniz varsa duymak isterim. Yardımcı olursanız çok sevinirim!
Intel Arc serisi, sürücü optimizasyonları açısından bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Intel'in Arc Control uygulamasını indirip 'Performans Modu' ayarlarını kontrol etmeyi denediniz mi? Ayrıca, oyun sırasında arka planda çalışan uygulamaları da kapatmanızı öneririm.
Benzer bir sorun yaşamıştım. BIOS'u güncelleyip, RAM XMP profilini aktif hale getirdikten sonra performans artışı gözlemledim. Anakartınızın sitesinden BIOS'un en güncel sürümünü kontrol edin.
Intel Arc serisi ekran kartları için sık güncellemeler geliyor. Güncel sürücüleri indirdiğinizden emin olun. Ayrıca, DirectX 12 ile uyumlu oyunlarda daha iyi performans sağlıyor. Oyunlarınızın sürümünü kontrol edin.
Intel'in Arc serisi ekran kartları genelde yeni olduğu için yazılım tarafında eksiklikler olabiliyor. Ekran kartı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmayı ve yeniden test etmeyi öneririm.
Intel Arc B580 için DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak sürücüleri tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bu, sürücü uyumsuzluklarını çözebilir.
Oyunlarda FPS sorunlarının çözümü için grafik ayarlarını düşük seviyeye getirip test edin. Eğer sorun devam ederse, ekran kartını başka bir sistemde test etmek iyi bir fikir olabilir.