Merhaba arkadaşlar, iPhone 11 almayı düşünüyorum. Ancak NFC özelliği benim için önemli ve Türkiye'de bu özellik kapalıymış. Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
Evet, NFC özelliği var ama Türkiye'de kapalı. Bu, güvenlik konusunda endişelenmeye gerek olmadığı anlamına gelmiyor. Yani, bu özellik kapalı olduğu için kullanamıyorsunuz.
Kesinlikle, NFC'nin Türkiye'de kapalı olması büyük bir dezavantaj. Özellikle pandemi döneminde temassız ödemelerin önemi daha da arttı. Bu yüzden bu özellik kapalı olunca, bir adım geride kalıyoruz.
NFC'nin Türkiye'de kapalı olması, telefonun değerini düşürüyor bence. Temassız ödemeler, hızlı veri transferi gibi birçok alanda işimize yarayacak bir özellik bu.
Ben de NFC'nin Türkiye'de kapalı olmasını çok olumsuz buluyorum. Özellikle Apple Pay ile birlikte kullanıldığında, ödeme işlemleri çok daha hızlı ve kolay olurdu.
Sonuç olarak, iPhone 11'de NFC özelliği var ama maalesef Türkiye'de bu özellik kapalı. Bu, temassız ödemeler ve hızlı veri transferi gibi konularda bizi oldukça kısıtlıyor.