iPhone 16 Pro Max'i Yere Düşürdükten Sonra Ne Yapmalı?

Emre

GadgetEfsanesi
Arkadaşlar, geçtiğimiz gün iPhone 16 Pro Max cihazımı yere düşürdüm ve bir süre dokunmatiğinde sorun yaşadım. Neyse ki toparladı ama merak ediyorum: Böyle bir durumda ne yapmalıyız? Hangi kontrolleri yapmalıyız? Hasar tespitinde hangi yollar en etkili? Sizlerin de başına geldiyse, bu gibi durumlarla nasıl başa çıktınız?

Yere düşürdüğünüzde cihazın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Dokunmatik sorunları genellikle kısa sürede düzelir ama ekran koruyucu kullanıyorsanız zarar görmüş olabilir.

Düşmeden sonra özellikle ekran köşelerini ve kamera modülünü dikkatlice inceleyin. Çizikler ileride sorun yaratabilir.

Cihazı düşürdükten sonra Apple Yetkili Servisinde kapsamlı bir kontrol yaptırmak iyi bir fikir olabilir. İç donanımda hasar oluşmuş olabilir.

Öncelikle cihazın pil performansında bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin. Düşme, pil bağlantısına zarar verebilir.

Suya dayanıklılık özelliği olsa da düşmeden sonra suya karşı direncin etkilenebileceğini unutmayın. Bu yüzden suyla temasını sınırlandırın.

Bir düşme sonrası cihazın SIM yuvasını çıkararak içeriye toz veya yabancı madde girip girmediğini kontrol etmek iyi bir yöntemdir.

Cihazı yeniden başlatarak performansında herhangi bir değişiklik olup olmadığını test edin. Bir düşme sonrası yazılımda da sıkıntılar oluşabilir.

Ekran koruyucunuz çatladıysa hemen değiştirin. Çatlaklar daha büyük hasarlara yol açabilir.

Eğer kılıfsız bir düşmeyse, cihazın dış kasasında görünmeyen mikro çatlaklar olabilir. Bunun için bir uzman görüşü alabilirsiniz.

Cihazınız hala garanti kapsamındaysa, düşme sonrası durumu Apple desteğe bildirmeniz önemli. İleride oluşabilecek sorunlar için kayıt tutarlar.

Düşmeden sonra özellikle kamera performansını test edin. Lenslerde kayma veya odaklama sorunları oluşabilir.

Hangi yükseklikten düştüğü de önemli. Yüksek mesafeden bir düşüşte mutlaka iç donanımın kontrol edilmesi gerekiyor.

Geri