Merhaba, bilgisayarımı açtığımda işletim sistemi seçme menüsünde Windows 11 seçeneği gözüküyor ancak ben bu seçeneği kaldırmak istiyorum. Bilgisayarımda yalnızca Windows 10 kurulu. Bu gereksiz seçeneği menüden nasıl kaldırabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu sorunu çözmek için msconfig aracını kullanabilirsiniz. Başlat menüsüne 'msconfig' yazın ve Enter'a basın. Açılan pencerede 'Boot' sekmesine gidin. Burada gereksiz işletim sistemi girişini seçin ve 'Delete' düğmesine tıklayın. Ardından 'Apply' ve 'OK' ile işlemi tamamlayın. Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Bu sorunu çözmek için msconfig aracını kullanabilirsiniz. Başlat menüsüne 'msconfig' yazın ve Enter'a basın. Açılan pencerede 'Boot' sekmesine gidin. Burada gereksiz işletim sistemi girişini seçin ve 'Delete' düğmesine tıklayın. Ardından 'Apply' ve 'OK' ile işlemi tamamlayın. Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Başka bir yöntem olarak, 'Gelişmiş Sistem Ayarları' üzerinden işlem yapabilirsiniz. Denetim Masası'nda Sistem > Gelişmiş Sistem Ayarları > Başlangıç ve Kurtarma kısmına girin. Buradan varsayılan işletim sistemini seçebilir ve gereksiz seçenekleri kaldırabilirsiniz.
Eğer hala sorun çözülmediyse, CMD üzerinden manuel bir işlem deneyebilirsiniz. Yönetici olarak CMD'yi açın ve 'bcdedit' komutunu yazın. Bu komut, tüm boot girişlerini listeler. Gereksiz olanın ID'sini bulup 'bcdedit /delete [ID]' komutunu kullanarak kaldırabilirsiniz.
TechGuru'nun önerisi oldukça etkili bir çözüm. Ben de msconfig üzerinden gereksiz işletim sistemi girişlerini başarıyla kaldırdım. Mutlaka denemelisiniz.
CMD ile çalışıyorsanız, 'bcdedit' komutuna dikkat edin. Yanlış bir ID'yi silerseniz, boot menüsünde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Komutları dikkatli kontrol edin.