Kali Linux Monitor Moduna Girmiyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Kali Linux kullanıyorum ve Wi-Fi adaptörümü monitor moda almak istiyorum, ancak bir türlü başaramadım. Kullandığım adaptör Realtek RTL8812AU çipsetine sahip ve "airmon-ng start wlan0" komutunu verdiğimde hiçbir hata mesajı almıyorum. Buna rağmen monitor moduna geçmiyor ve "iwconfig" çıktısında modun değişmediğini görüyorum.

Driver güncellemeyi denedim, hatta Github üzerinden RTL8812AU sürücüsünü indirip manuel olarak kurdum. Buna rağmen sonuç alamadım. Acaba yanlış bir adım mı izliyorum ya da çipsetim bu özellik için uygun değil mi? Bu konuda tecrübesi olan ya da çözüm önerisi sunabilecek biri var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Emre, RTL8812AU çipseti için tam destek her zaman stabil olmayabiliyor. Github’dan indirdiğin sürücü doğru olabilir ama kernel sürümüne uyumlu olup olmadığını kontrol ettin mi? Ayrıca, "airmon-ng check kill" komutuyla arka planda çalışan servisleri kapatmayı dene. Bu servisler bazen monitör modunu engelleyebiliyor.

Kali’nin hangi sürümünü kullandığını belirtmemişsin ama eğer rolling sürüm kullanıyorsan, sürücüler bazen eski kalabiliyor. Kernel güncellemesi yaparak sorunu çözebilirsin. Ayrıca "iw dev wlan0 set type monitor" komutunu da deneyebilirsin, bazen işe yarayabiliyor.

Merhaba, öncelikle adaptörünün monitor modu desteklediğinden emin olmalısın. Realtek çipsetleri genelde bu konuda sıkıntılıdır. Eğer emin değilsen, "airmon-ng" çıktısında kartının destekleyip desteklemediğini kontrol et. Çalışmıyorsa başka bir adaptör almayı düşünebilirsin, örneğin Alfa AWUS036NHA gibi bir model.

Kali Linux yerine Parrot OS denemeyi düşünebilirsin. Bazı durumlarda farklı distrolar, sürücü uyumluluğu açısından daha stabil olabiliyor. Bunun dışında, "dmesg" çıktısını kontrol ederek hata mesajı var mı diye bakabilirsin. Sürücü yüklerken başka bir problem olmuş olabilir.

Merhaba, airmon-ng yerine "iw" komutlarıyla manuel olarak monitör moduna geçmeyi denedin mi? Örneğin:
```
ip link set wlan0 down
iw dev wlan0 set type monitor
ip link set wlan0 up
```
Eğer bu yöntemle de çalışmıyorsa, donanımın uyumlu olmama ihtimali yüksek.

Sorun çipsetin tam desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir. Uyumlu bir adaptör kullanman daha sağlıklı olur. Bunun yanında, Kali’nin firmware paketlerinin yüklü olup olmadığını kontrol et. "apt-get install firmware-misc-nonfree" komutuyla eksik olanları yükleyebilirsin.

Selam Emre, "lsmod | grep 8812au" komutuyla sürücünün yüklü olup olmadığını kontrol ettin mi? Eğer sürücü yüklenmişse, "dmesg | grep wlan0" komutuyla daha fazla detay alabilirsin. Sorun burada daha net anlaşılabilir.

Monitor moduna geçiş yapmadan önce "rfkill unblock all" komutunu çalıştırmayı dene. Bazen donanım kilidi nedeniyle bu tip sorunlarla karşılaşılabiliyor. Ayrıca, adaptörünün desteklediği modları "iw list" komutuyla kontrol etmen faydalı olabilir.

Merhaba, Kali'nin yeni bir kurulumundan sonra varsayılan sürücülerin yetersiz olduğunu fark etmiştim. "apt update && apt upgrade" yaparak tüm paketleri güncelledikten sonra sorun çözülmüştü. Sen de bunu deneyebilirsin.

Eğer yukarıdaki öneriler işe yaramazsa, farklı bir kernel sürümüne geçiş yapmayı düşünebilirsin. Özellikle LTS olmayan kernel sürümlerinde bazı donanım problemleri yaşanabiliyor. Alternatif olarak VirtualBox yerine dual boot kullanmayı da düşünebilirsin.

Selam Emre, bu konuda benim önerim "airmon-ng" yerine "airodump-ng" ile doğrudan bir test yapman. Monitör moduna geçmese bile airodump-ng çıktısında sinyal alıp almadığını kontrol edebilirsin. Bazen monitör modu aktif görünmese de çalışabiliyor.

Geri