Bilgisayarımı içindeki tozlardan arındırmak için detaylı bir temizlik yaptım. Fanları, işlemci soğutucusunu ve anakart üzerindeki diğer parçaları dikkatlice temizledim. Ancak temizliğin ardından bilgisayarım sık sık kendi kendine yeniden başlıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Hangi parçaları tekrar kontrol etmeliyim ya da ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Fanların doğru bir şekilde tekrar monte edildiğinden emin misiniz? Yanlış takılan veya tam oturmayan bir fan, ısınmaya ve dolayısıyla bilgisayarın yeniden başlatılmasına neden olabilir.
Temizlik sırasında bir kablonun tam oturmadığından veya gevşediğinden emin olun. Özellikle güç kaynağı kablolarını ve anakart üzerindeki bağlantıları kontrol edin. Gevşek bir bağlantı bu tür sorunlara yol açabilir.
Statik elektrik, bilgisayar temizliği sırasında hasara neden olabilir. ESD bilekliği kullanmadıysanız bazı bileşenlere zarar vermiş olabilirsiniz. Özellikle RAM ve işlemci yuvalarını kontrol etmenizi öneririm.
Fanların doğru bir şekilde tekrar monte edildiğinden emin misiniz? Yanlış takılan veya tam oturmayan bir fan, ısınmaya ve dolayısıyla bilgisayarın yeniden başlatılmasına neden olabilir.
Yukarıda belirtilen önerilere ek olarak termal macunu kontrol edin. İşlemci soğutucusunu temizlediyseniz, termal macunu yenilemek gerekebilir. Bu durum, işlemcinin aşırı ısınmasına neden olabilir.
Emre'nin önerisini destekliyorum. Fanların düzgün çalışmaması veya toz temizliği sırasında fan kablosunun zarar görmesi, bu tür sorunlara yol açabilir. Fan hızını kontrol etmek için BIOS ayarlarını da inceleyebilirsiniz.