Lenovo LOQ15IRH8 dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve FC24 oynarken belirli bir süre sonra oyun donuyor. Donma sırasında ses devam ediyor ama görüntü tamamen kilitleniyor. Bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemeliyim? Sistemimde bir sorun olabilir mi yoksa yazılımla ilgili bir durum mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Oyun donma sorununun en olası sebebi termal throttling olabilir. Lenovo Vantage yazılımını kullanarak termal yönetim modunu "Performance" seçeneğine almayı deneyin. Ayrıca, oyun için FPS sınırlaması koymanız da sorunu çözebilir.
Bu sorun genellikle ekran kartı sürücülerinin güncel olmamasından kaynaklanıyor. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını indirip ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi deneyin. Ayrıca, oyun dosyalarını doğrulamak için FC24'ü Steam üzerinden kontrol edin.
Lenovo LOQ15IRH8 modelleri bazen ısınma kaynaklı performans sorunları yaşayabiliyor. Termal macunun yenilenmesi ve cihazın fan temizliğini yaptırmak işe yarayabilir. Ayrıca, oyun sırasında görev yöneticisini açarak CPU ve GPU kullanımını kontrol edin.
Oyun donma sorununun en olası sebebi termal throttling olabilir. Lenovo Vantage yazılımını kullanarak termal yönetim modunu "Performance" seçeneğine almayı deneyin. Ayrıca, oyun için FPS sınırlaması koymanız da sorunu çözebilir.