Lenovo laptop kullanıyorum ve içinde Intel Celeron N4000 işlemci var. Bu işlemcinin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu nasıl anlayabilirim? İşletim sistemimi yükseltmek istiyorum ve buna uygun olarak karar vermem gerekiyor.
Bilgisayar özelliklerinden baktığımda "32-bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci" yazıyor. Bu durumda 64-bit destekliyor mu, destekliyorsa hangi işletim sistemi daha verimli olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, Intel Celeron N4000 işlemciniz 64-bit destekli bir işlemcidir. Eğer yeterli RAM'iniz varsa (4 GB veya üzeri), 64-bit bir işletim sistemi yüklemenizi öneririm.
Evet, N4000 işlemci 64-bit destekler. Ancak şu an kullandığınız işletim sistemi 32-bit olduğu için tüm avantajlarından yararlanamıyorsunuz. 64-bit bir sistem kurabilirsiniz.
Eğer bilgisayarınızda "x64 tabanlı işlemci" yazıyorsa, bu 64-bit desteği olduğu anlamına gelir. Yükseltmeden önce RAM miktarını da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Intel'in sitesinden de kontrol edebilirsiniz, Celeron N4000 işlemciniz kesinlikle 64-bit destekli. 64-bit işletim sistemi ile performans artışı yaşayabilirsiniz.
N4000 işlemci 64-bit mimariye sahiptir. Ancak, sisteminizin güncelleme ve sürücü desteğini de kontrol ederek 64-bit işletim sistemine geçmenizi öneririm.
Eğer x64 tabanlı işlemci yazıyorsa, bu işlemcinin 64-bit desteklediği anlamına gelir. İşletim sistemi yükseltmeden önce dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
Merhaba, işlemciniz 64-bit destekli olduğu için gönül rahatlığıyla 64-bit işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Özellikle performans açısından faydasını görürsünüz.