Linux Mint Cinnamon 22 sisteme Rufus nasıl yüklenir?

Cihan

GadgetEfsanesi
Linux Mint Cinnamon 22 üzerinde Rufus yüklemek istiyorum, ancak Windows uygulaması olduğu için bunu Wine veya alternatif bir yöntemle nasıl yapabilirim? Adım adım rehber verebilir misiniz?

Çözüm
Wine kullanarak Rufus'u çalıştırabilirsiniz. Öncelikle Wine'ı terminalden yükleyin:
Kod:
sudo apt update && sudo apt install wine
Daha sonra Rufus'un Windows sürümünü indirip Wine ile çalıştırabilirsiniz. Ancak Linux için Etcher veya dd komutunu tavsiye ederim.
Rufus, Windows ortamında çalışmak üzere geliştirilmiş bir yazılım. Linux Mint üzerinde Rufus gibi USB oluşturma işlemi için Etcher veya UNetbootin gibi alternatifleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Eğer kesinlikle Rufus kullanmak istiyorsanız, Wine yüklemeniz gerekiyor.

Wine kullanarak Rufus'u çalıştırabilirsiniz. Öncelikle Wine'ı terminalden yükleyin:
Kod:
sudo apt update && sudo apt install wine
Daha sonra Rufus'un Windows sürümünü indirip Wine ile çalıştırabilirsiniz. Ancak Linux için Etcher veya dd komutunu tavsiye ederim.

Çözüm
dd komutu da bir alternatiftir. Terminalden şu şekilde kullanabilirsiniz:
Kod:
sudo dd if=path/to/iso of=/dev/sdX bs=4M && sync
Tabii Rufus gibi bir arayüz istemiyorsanız.

Rufus'u çalıştırmak yerine, Linux için tasarlanmış olan Startup Disk Creator programını tavsiye ederim. Kullanımı oldukça kolaydır.

Rufus için Wine veya benzeri bir çözüm kullanabilirsiniz ama bunun yerine USB hazırlama işlemini Linux Mint'te daha iyi desteklenen araçlarla yapmanız çok daha kolay olacaktır.

Eğer Wine ile uğraşmak istemiyorsanız, basit bir şekilde terminalde aşağıdaki komutları kullanarak USB'yi bootable yapabilirsiniz. ISO'nun yolunu ve cihaz adını doğru yazmayı unutmayın:
Kod:
sudo dd if=/path/to/iso of=/dev/sdX bs=4M

Geri