MacBook kullanıyorum ve Windows 11 kurulum USB'si hazırlamam gerekiyor. Ancak bildiğiniz gibi Rufus gibi yazılımlar macOS üzerinde çalışmıyor. Bu yüzden alternatif bir yöntem arıyorum. Araştırmalarım sonucu bazı seçenekler buldum:
1. Boot Camp Assistant'ı kullanarak Windows 11 USB'si hazırlama.
2. Balena Etcher gibi macOS uyumlu bir yazılım kullanma.
3. Terminal üzerinden komutlarla bootable bir USB oluşturma.
Bu yöntemlerden hangisi daha kolay ve güvenilir olur? Daha önce bu işlemi yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Boot Camp Assistant yalnızca Windows kurulumunu başlatmak için uygundur, bootable USB oluşturmak için genellikle kullanılamaz. Bunun yerine Etcher'ı tercih edin.
Terminal üzerinden `dd` komutunu kullanarak bootable USB oluşturabilirsiniz. Ancak bu yöntem dikkatli kullanılmalı, aksi halde diskinize zarar verebilirsiniz.
Parallels Desktop gibi bir sanal makine yazılımı üzerinden Windows kurarak, Rufus'u bu sanal makinede çalıştırabilirsiniz. Bu da bir alternatif yöntemdir.
Windows 11 için bootable USB oluştururken FAT32 yerine exFAT formatını kullanabilirsiniz. macOS, FAT32 dosya sınırına takılmadan exFAT ile USB'yi hazırlayabilir.
ISO dosyasını hazırladıktan sonra USB'yi `diskutil` komutuyla formatlayabilir ve `cp` komutuyla ISO içeriğini USB'ye taşıyabilirsiniz. Terminal üzerinden bu işlem yapılabilir.
Balena Etcher'ı kullanırken USB belleğinize yazdırma işlemi sırasında herhangi bir hata almamanız için belleği önceden Disk İzlencesi'nden sıfırlamanız iyi olur.
Bir başka yöntem, UNetbootin gibi araçları kullanmak. macOS'ta çalışabilen bu program, Rufus'a benzer şekilde bootable USB hazırlamanıza yardımcı olabilir.