Masaüstünde Sürekli Görünen FPS ve Sistem İzleme Göstergesi Nasıl Kapatılır?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Bilgisayarımın sağ üst köşesinde sürekli olarak FPS, CPU sıcaklık, GPU sıcaklık ve gecikme değerlerini gösteren bir sistem izleme kaplaması (overlay) görünüyor. Bu kaplamanın hangi programdan kaynaklandığını veya nasıl kapatılacağını bilmiyorum. Lütfen bu sorunu çözmek için adım adım yardımcı olabilir misiniz?

Bu tür overlay'ler genelde MSI Afterburner veya RivaTuner Statistics Server gibi yazılımlar tarafından oluşturulur. MSI Afterburner'ı açıp 'Monitoring' sekmesinden FPS ve sıcaklık göstergelerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Eğer NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, GeForce Experience programını açarak HUD ayarlarından FPS göstergesi seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Bilgisayarınızda görev yöneticisini açarak hangi yazılımların çalıştığını kontrol edin. RivaTuner veya benzeri bir yazılım varsa, ayarlarına girerek göstergeleri kapatabilirsiniz.

Gösterilen bilgiler GeForce Experience'ın performans izleme özelliğinden geliyor olabilir. Programı açın ve Performans > Ayarlarından bu özelliği kapatmayı deneyin.

FPS göstergesi bazen Wallpaper Engine gibi programlarla da tetiklenebilir. Eğer bu program yüklüyse, ayarlarını kontrol ederek kaplamayı devre dışı bırakmayı deneyin.

NVIDIA GeForce Experience'ın Overlay özelliğini kapatarak bu sorunu çözebilirsiniz. Performans sekmesinden tüm izleme araçlarını devre dışı bırakmayı deneyin.

Çözüm
Ekrandaki göstergelerin bir oyundan mı yoksa sistem izleme yazılımından mı geldiğini netleştirerek çözüm adımlarına geçebilirsiniz. Görev yöneticisinden başlayın.

Eğer sisteminizde MSI Afterburner varsa, bu yazılım genellikle bu tür göstergeleri ekrana yansıtır. 'Monitoring' kısmından FPS ve sıcaklık değerlerini kapatabilirsiniz.

Görev Yöneticisi'nde çalışan yazılımları kontrol ederek FPS kaplamasını hangi uygulamanın sağladığını öğrenebilirsiniz. RivaTuner veya GeForce Experience sık kullanılan araçlardır.

Yeni Konular

Geri