Memtest64 ve Hangi RAM'in Bozuk Olduğunu Bulmak

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda bilgisayarımda sık sık mavi ekran hataları alıyorum ve sorunun RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum. Bu yüzden Memtest64 programını kullanarak RAM'leri test etmeyi planlıyorum. Ancak elimde birden fazla RAM modülü var ve Memtest64 sonucunda bozuk olan modülü nasıl tespit edebileceğimi tam olarak bilmiyorum.

Test işlemi sırasında birden fazla RAM modülünü aynı anda mı test etmeliyim, yoksa tek tek mi denemeliyim? Eğer tek tek denemem gerekiyorsa, süreç daha uzun sürer mi? Daha önce bu tür bir durumla karşılaşmış olanların tecrübelerini ve tavsiyelerini duymak isterim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Memtest64 ile RAM'leri test ederken tek tek denemenizi öneririm. Birden fazla modülü aynı anda test ederseniz hatanın hangi RAM'den kaynaklandığını bulmak zor olur. Tek tek test yapmak daha uzun sürebilir, ama kesin sonuç alırsınız.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve tüm RAM'leri çıkartıp tek tek Memtest64 ile test ederek sorunu bulmuştum. Ayrıca, test sırasında her bir RAM'i farklı yuvalarda da denemeniz iyi olabilir, çünkü sorun anakart yuvasından da kaynaklanabilir.

Memtest64 kullanırken bir modülü test ederken diğerlerini çıkararak işlem yapmanız daha doğru olur. Böylece bozuk modülü hızlıca tespit edebilirsiniz. Ayrıca testlerin tamamlanması biraz zaman alabilir, sabırlı olun.

RAM modüllerini tek tek test etmek daha iyi bir yöntemdir. Test sırasında çıkan hata kodlarına dikkat edin, çünkü bu kodlar size hangi modülün sorunlu olduğunu gösterebilir. Ayrıca uzun test modunu seçmeyi unutmayın.

Eğer tüm RAM'leri aynı anda test ederseniz, hatayı tespit etmek zorlaşabilir. Tek tek test etmek en güvenli yoldur. Memtest64 sonuçları genelde güvenilirdir, ama RAM'lerinizi farklı slotlarda da denemeniz iyi bir fikir.

Tek tek test yapmanız kesinlikle en doğru yöntem. Ayrıca Memtest64 yerine Memtest86 kullanmayı da düşünebilirsiniz, çünkü bazı kullanıcılar daha detaylı sonuçlar alabiliyor. Sonuçlar size hangi modülün sorunlu olduğunu net şekilde gösterecektir.

RAM testleri sırasında hatalı modülü tespit etmek için RAM'leri tek tek test etmek en iyisidir. Ayrıca, sorun anakarttan kaynaklanıyor olabilir, bu yüzden farklı slotlarda deneme yapmanız da faydalı olur.

Memtest64 kullanırken her bir modülü ayrı ayrı test etmeyi unutmayın. Hatalı RAM'i bulduğunuzda bunu doğrulamak için aynı testleri birkaç kez tekrarlayın. Bazen geçici bir sorun gibi görünen şey kalıcı olabilir.

Hangi RAM'in bozuk olduğunu bulmak için tüm modülleri çıkartıp birer birer test edin. Ayrıca test sırasında sistemin sıcaklık değerlerini de kontrol etmek iyi bir fikir olabilir, çünkü ısınma da sorun yaratabilir.

Eğer tek tek test yapmaya karar verirseniz, her bir RAM modülünü farklı bir slotta deneyerek hem modül hem de slot sağlığını kontrol edebilirsiniz. Bu yöntem, sorunu net bir şekilde tespit etmenizi sağlar.

Memtest64 genelde doğru sonuçlar verir ama test süresi oldukça uzun olabilir. Bu yüzden her bir modülü tek tek ve farklı slotlarda test etmeyi planlayarak baştan sabırlı olun. Hatalı RAM'i bu şekilde kolayca bulabilirsiniz.

Testlerin doğruluğu için her bir RAM modülünü ayrı ayrı test etmeniz şart. Ayrıca hatalı RAM'in tam olarak tespit edilmesi için test sırasında çıkan hata kodlarını bir yere not almanız faydalı olacaktır.

Geri