Monitörümde renk bozulması ve dikey bir çizgi sorunu yaşıyorum (ekli görselde görebilirsiniz). Bu durum özellikle koyu arka planlarda daha belirgin oluyor. Daha önce benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Bunun kaynağı donanımsal mı yoksa yazılımsal bir problem olabilir mi? Çözüm için ne önerirsiniz?
Donanım: Bilgisayarımda dahili bir grafik kartı kullanıyorum ve monitörüm HDMI kablosu ile bağlı.
Sorun yazılımsal değilse, monitör panelinde bir arıza olabilir. Bu durumda yetkili bir servise danışmanız gerekebilir. Daha önce benzer bir durum yaşadım, çözüm monitör değişimiydi.
Bu tür bir sorun genellikle donanımsal olur. Monitör kablosunu kontrol edin, gevşek bir bağlantı varsa sıkıca takın. Ayrıca başka bir kablo kullanarak deneme yapabilirsiniz.
Sorun yazılımsal değilse, monitör panelinde bir arıza olabilir. Bu durumda yetkili bir servise danışmanız gerekebilir. Daha önce benzer bir durum yaşadım, çözüm monitör değişimiydi.
Monitörünüzü başka bir bilgisayara bağlayarak test edebilir misiniz? Eğer sorun diğer cihazda da devam ederse, monitör arızalıdır. Ancak başka bir cihazda düzgün çalışıyorsa, sorun bilgisayarınızdaki ekran kartından kaynaklanabilir.