Merhaba arkadaşlar,
Monster Abra A7 v11.1.1 model laptopumda Intel UHD 630 entegre grafik kartıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Aygıt Yöneticisi'nde grafik kartı tanınıyor ancak "7MB" olarak görünüyor. Sürücü güncellemelerine ve BIOS ayarlarına baktım fakat sorunu çözemedim.
Bu sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
Sorununuzu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. BIOS ayarlarını kontrol edin ve 'DVMT Pre-Allocated' değerini artırın.
2. Tüm grafik sürücülerini DDU ile kaldırın ve Intel'in sitesinden en güncel sürücüyü yükleyin.
3. Monster'ın sağladığı sürücüleri test edin.
Bu yöntemlerden biri mutlaka işe yarayacaktır.
Bu sorun genellikle BIOS ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. BIOS'ta 'DVMT Pre-Allocated' ayarını kontrol edin ve 128MB ya da daha yüksek bir değere ayarlayın. Eğer bu ayar yoksa BIOS'unuzu güncellemek sorunu çözebilir.
Intel UHD 630 sürücüsünü Intel'in resmi web sitesinden indirip manuel olarak yüklemeyi deneyin. Ayrıca, bilgisayarınızdaki eski sürücüleri DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırmayı unutmayın.
Benzer bir sorun yaşamıştım. Sorunu çözmek için 'Windows Update' ile gelen grafik sürücüsünü kaldırıp, Monster'ın resmi web sitesinden verilen sürücüyü yükledim. Siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Sorununuzu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. BIOS ayarlarını kontrol edin ve 'DVMT Pre-Allocated' değerini artırın.
2. Tüm grafik sürücülerini DDU ile kaldırın ve Intel'in sitesinden en güncel sürücüyü yükleyin.
3. Monster'ın sağladığı sürücüleri test edin.
Bu yöntemlerden biri mutlaka işe yarayacaktır.
Ben de aynı modeli kullanıyorum ve benzer bir sorun yaşamıştım. Yukarıda belirtilen yöntemleri denedikten sonra sorun çözüldü. BIOS ayarlarına dikkat etmenizi öneririm.
Aynı sorun bende de vardı. BIOS güncellemesi yapmadan önce Monster'ın teknik desteğiyle iletişime geçmiştim ve onlar da sürücülerin tam kaldırılıp yeniden yüklenmesini önerdiler. Çözüm sağladı.
'7MB' sorunu genellikle entegre grafik kartının sürücüyle doğru şekilde iletişim kuramamasından kaynaklanır. DDU kullanarak temiz kurulum yapmayı öneririm.
Monster'ın kendi forumlarında bu sorunla ilgili bir başlık görmüştüm. Teknik destekten aldığınız bir bilgi varsa bizimle de paylaşabilir misiniz? Belki farklı bir çözüm önerileri vardır.
Windows 10 ya da 11 kullanıyorsanız, işletim sisteminin kendi sürücülerini yüklememesi için otomatik sürücü güncellemesini devre dışı bırakmayı unutmayın.
Benzer bir hata aldığımda, BIOS'un en son sürümde olup olmadığını kontrol etmiştim. Monster'ın web sitesinden uygun BIOS'u indirin ve güncelleme yapın.