MPU6050 Deprem Sensörü Kod Hatası?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba,

MPU6050 sensörü kullanarak deprem algılama projesi üzerinde çalışıyorum. Ancak, Arduino IDE'de kodu derlerken "class MPU6050 has no member named 'GetZOffset'; did you mean 'GetAccZOffset'?" hatası alıyorum. Ekli görselde hatanın detaylarını görebilirsiniz.

Kullandığım kütüphane "TinyMPU6050" ve videodaki (proje videosu) adımları takip ederek ilerledim. Ancak bu hatayı nasıl düzeltebileceğim konusunda emin değilim.

Bu hatayı çözmek için ne yapmam gerekiyor? Farklı bir kütüphane mi kullanmalıyım yoksa kodda bir düzenleme yapmam gerekiyor mu? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Hatanın kaynağı kütüphanede bir uyumsuzluk gibi görünüyor. 'GetZOffset' yerine 'GetAccZOffset' kullanmayı deneyin. TinyMPU6050'nin yeni sürümlerinde isimler değişmiş olabilir.
Hatanın kaynağı kütüphanede bir uyumsuzluk gibi görünüyor. 'GetZOffset' yerine 'GetAccZOffset' kullanmayı deneyin. TinyMPU6050'nin yeni sürümlerinde isimler değişmiş olabilir.

Çözüm
TinyMPU6050 yerine 'MPU6050' gibi daha yaygın bir kütüphane kullanmayı deneyebilirsiniz. Kodunuzu ona göre düzenleyin.

Kütüphaneyi yüklerken eski bir sürümü (örneğin, 0.4.0) yüklemeyi deneyebilirsiniz. Yeni sürümlerde bazı işlev adları değişmiş olabilir.

Kodunuzda her zaman bir kütüphane belgesine bakarak fonksiyon isimlerini kontrol etmelisiniz. TinyMPU6050 için kullanılan fonksiyon isimleri zamanla değişebilir.

TinyMPU6050'nin örnek dosyalarını kontrol ederek çalışır bir örnek üzerinden ilerlemeyi deneyin. Belki de farklı bir ayar veya fonksiyon kullanılmalıdır.

Arduino IDE kütüphane yöneticisinden kütüphanenizi güncelleyin. Belki de eski bir sürüm yüklenmiştir ve bu nedenle fonksiyonlar eksik olabilir.

GetZOffset fonksiyonu kütüphanede yoksa, doğrudan XYZ offsetlerini manuel olarak hesaplayabilir ve kullanabilirsiniz. Örneğin, sensör değerlerini alıp bir ortalama oluşturabilirsiniz.

Videodaki projeyi yapan kişiye bir yorum bırakarak hangi kütüphane sürümünü kullandığını sorabilirsiniz. Sorun uyumsuz bir sürüm olabilir.

Bu tarz durumlarda kütüphaneyi Github üzerinden indirmek ve dokümantasyonuna bakmak genelde faydalı oluyor. TinyMPU6050'nin tam açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

TinyMPU6050, minimal ve hafif bir kütüphane olduğu için bazı özelliklerden yoksun olabilir. Daha kapsamlı bir kütüphane seçmeyi düşünebilirsiniz.

Kodun başında MPU6050 kütüphanesinin doğru başlatıldığından emin olun. Ayrıca, sensör değerlerini okurken hangi yöntemleri kullandığınıza dikkat edin.

Yeni Konular

Geri