Merhaba, MSI B450M-A Pro Max anakart kullanıyorum ve BIOS üzerinden Secure Boot özelliğini açmak istiyorum. Ancak ayar aktif hale gelmiyor ya da gri renkte görünüyor. Daha önce CSM'yi kapatıp denedim ama yine de Secure Boot'u etkinleştiremiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
BIOS sürümünü kontrol ettin mi? Eski BIOS sürümlerinde Secure Boot desteği tam olarak çalışmayabiliyor. MSI’ın resmi sitesinden güncel sürümü yüklemeyi dene.
Secure Boot'u aktif etmek için önce tüm sürücülerin UEFI modunda olması gerekiyor. Disk yapını kontrol etmek için Windows’ta 'Disk Yönetimi' üzerinden GPT olup olmadığını teyit edebilirsin.
CSM devre dışı bıraktıktan sonra, sistemi yeniden başlatıp tekrar Secure Boot’u açmayı denedin mi? Bazen BIOS güncellenmeden değişiklikleri kaydetmeyebiliyor.
Windows 11 gereksinimleri için Secure Boot etkin olmalı. Ancak bazı anakartlarda TPM ve Secure Boot birlikte çalışmaz. BIOS’ta TPM ayarlarını kontrol ettin mi?
MSI anakartlarda bazen Secure Boot otomatik olarak kapalı gelir ve aktif etmek için ‘Enable Secure Boot’ yerine ‘Custom’ moduna alıp anahtarları yüklemek gerekebilir.
Eğer tüm seçenekleri denediysen ve Secure Boot hala açılmıyorsa, BIOS güncellemesi yapmayı düşünmelisin. MSI'ın resmi sitesinden anakartın en güncel BIOS sürümünü indirerek güncelleme yapabilirsin.