Merhaba, MSI Katana laptopumda ekran renklerinde bir gariplik fark ettim. Özellikle kırmızı renkler, pembe gibi görünüyor. Monitörle kıyasladığımda fark çok belirgin. Ekran ayarlarını kontrol ettim, ancak bir çözüm bulamadım. Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim?
Bu durum genellikle ekran renk profilinizin yanlış yapılandırılmasından kaynaklanıyor. MSI’ın resmi web sitesinden ekran için önerilen ICC renk profilini indirip yüklemeyi deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, Windows’taki "Ekran Kalibrasyonu" aracını kullanarak renk ayarlarını manuel olarak kalibre edebilirsiniz.
Bu durum genellikle ekran renk profilinizin yanlış yapılandırılmasından kaynaklanıyor. MSI’ın resmi web sitesinden ekran için önerilen ICC renk profilini indirip yüklemeyi deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, Windows’taki "Ekran Kalibrasyonu" aracını kullanarak renk ayarlarını manuel olarak kalibre edebilirsiniz.
Aynı sorunu daha önce yaşadım ve çözümü BIOS’u güncellemekte buldum. MSI’ın kendi güncelleme yazılımını indirerek en son BIOS sürümüne geçiş yapın. Ekranla ilgili bir yazılım hatası olabilir.
Kablo veya bağlantı problemi olmadığından emin olun. Eğer harici bir monitörde bu sorun yoksa, laptop ekranı veya iç bağlantıları arızalı olabilir. Servise göstermek gerekebilir.
MSI True Color yazılımını kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız, doğru renk modunu seçtiğinizden emin olun. Oyun modu veya farklı modlar renkleri bozabiliyor.