Yeni sistem topluyorum ve ekran kartı olarak RX 9070 XT aldım. PSU olarak ise MSI MAG A750GL 750W modelini tercih ettim. Kutudan bir adet 12VHPWR (12+4 pin) kablo çıkıyor. Bu kablonun RX 9070 XT için yeterli olup olmadığını merak ediyorum.
Kartın güç çekişi yüksek, tek kablo ile çalıştırmak sağlıklı olur mu? Ayrı bir kablo ya da adaptör mü kullanmalıyım? Deneyen veya bilgi sahibi olan varsa, yardımını rica ediyorum.
Bu PSU'dan çıkan kablo 300W-350W arası sürekli yüklerde sıkıntı çıkarmaz ama RX 9070 XT gibi kartlar 450W üzerini zorlayabilir. Güvenli olması için dual 8-pin'den 12VHPWR adaptörü kullanmanı öneririm.
Tek kablo teorik olarak yeterli olsa da, 12VHPWR kablolarında kalite çok önemli. MSI'ın verdiği kablo kaliteli ama uzun vadede yüksek yükte sorun çıkarabilir. Ben olsam dual kablo tavsiye ederim.
RX 9070 XT yüksek akım çekebilen bir kart. 750W PSU yeterli olabilir ama tek 12VHPWR kablo uzun vadede ısınma yapabilir. Ayrı kablo ya da kaliteli 3x8-pin adaptörle kullanmak daha güvenli.
MSI MAG A750GL’in verdiği kabloyu kullanıyorum, RTX 4080 ile sıkıntı yaşamadım. Ama RX 9070 XT daha fazla güç çekiyor olabilir. Denemek lazım ama dikkatli ol.
Bu PSU'dan çıkan kablo 300W-350W arası sürekli yüklerde sıkıntı çıkarmaz ama RX 9070 XT gibi kartlar 450W üzerini zorlayabilir. Güvenli olması için dual 8-pin'den 12VHPWR adaptörü kullanmanı öneririm.
Kullanıcı yorumları ve test videolarında tek 12VHPWR kabloların 40 serisi ekran kartlarında bile bazen eridiğini gördüm. RX 9070 XT’de ben risk almazdım.