MSI Pro Z890-P anakartımı kullanırken, bilgisayarımı başlattığımda DRAM ışığının sürekli yandığını fark ettim ve bilgisayar açılmıyor. RAM'leri yuvalarından çıkartıp tekrar taktım, hatta farklı yuvalarda denedim ama sorun çözülmedi. Bu durumda başka hangi adımları izlemeliyim? Donanım uyumluluğundan eminim ancak başka bir donanımsal ya da yazılımsal hata olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir CMOS sıfırlama yapmayı denediniz mi? Anakart üzerindeki CMOS pilini birkaç dakika çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlar ve bellekle ilgili sorunları çözebilir.
Merhaba, DRAM ışığının yanması genellikle RAM ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Öncelikle RAM'inizin tam olarak uyumlu olduğundan emin olun. MSI'ın web sitesindeki QVL (Qualified Vendor List) listesini kontrol ettiniz mi? Uyumsuz RAM'ler bu tür sorunlara yol açabilir.
Bir CMOS sıfırlama yapmayı denediniz mi? Anakart üzerindeki CMOS pilini birkaç dakika çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlar ve bellekle ilgili sorunları çözebilir.
Ayrıca RAM'leri başka bir bilgisayarda test etme şansınız varsa, RAM'lerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer RAM'ler başka bir sistemde sorunsuz çalışıyorsa, sorun anakartla ilgili olabilir.
Benzer bir sorun yaşadığımda RAM'lerin voltaj ayarlarını BIOS üzerinden manuel olarak ayarlamak işe yaramıştı. Ancak bu yöntemi denemeden önce diğer temel kontrolleri tamamladığınızdan emin olun.