NVIDIA ekran kartı kullanıyorum ve GeForce Experience üzerinden oyun optimizasyonu yapmak istediğimde, 'Bu sistem optimizasyon işlemini desteklemiyor' şeklinde bir hata alıyorum. Bu hatanın sebebi ne olabilir? Ayrıca nasıl bir çözüm bulabilirim? Kullandığım sürücü güncel, ancak yine de bu sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Benzer bir sorunu yaşamıştım. Çözüm olarak GeForce Experience’ın ayarlarından oturumu kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyin. Ayrıca, Windows’un grafik sürücülerini engelleyip engellemediğini kontrol edin.
Bu hatayı genellikle GeForce Experience yazılımında bir uyumsuzluk olduğunda alırsınız. İlk olarak, yazılımı tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bu işe yaramazsa, NVIDIA’nın resmi web sitesinden sürücüleri manuel olarak indirip güncelleyin.
Ekran kartınızın desteklediği oyunların listesine göz atmanızı öneririm. Bu hata bazen, optimizasyon yapılmak istenen oyunun GeForce Experience tarafından desteklenmemesi durumunda ortaya çıkabilir.
Benzer bir sorunu yaşamıştım. Çözüm olarak GeForce Experience’ın ayarlarından oturumu kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyin. Ayrıca, Windows’un grafik sürücülerini engelleyip engellemediğini kontrol edin.
TechGuru’nun önerisini destekliyorum. Çoğu zaman, oturum kapatıp tekrar giriş yapmak bu tür sorunları çözebiliyor. Alternatif olarak, temiz kurulum yapmayı da düşünebilirsiniz.
Bu hatanın bir diğer olası sebebi, Windows güncellemelerinin grafik sürücüleriyle uyumsuz olmasıdır. Güncellemeleri kontrol edip, gerekirse eski bir sürüme dönmeyi düşünebilirsiniz.
Ben de bu sorunla karşılaşmıştım. Eğer yüksek performans modunda çalışıyorsanız, bu ayarı dengeli moda almayı deneyin. Bu, optimizasyon sorununu çözebilir.
Sistem özelliklerinizi detaylı olarak kontrol edip, GeForce Experience’ın destek sayfasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Bu, donanım uyumsuzluğundan kaynaklı sorunları ortaya çıkarabilir.
Bir arkadaşım aynı sorunla karşılaşmıştı ve çözüm olarak ekran kartı BIOS güncellemesi yaptı. Riskli bir işlem olabilir ama bir araştırmayı hak ediyor.
Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, bazı modellerde optimizasyon sınırlamaları olabiliyor. Üreticinin sağladığı yazılımları kontrol etmeyi unutmayın.
Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, GeForce Experience’ın beta sürümünü yükleyip test edebilirsiniz. Beta sürümler bazen yeni özelliklerle birlikte hata düzeltmeleri de içerir.
TechGuru’nun çözümünü uyguladıktan sonra, NVIDIA’nın kendi forumlarında benzer bir hata için önerilen çözümleri araştırabilirsiniz. Bazen toplulukta daha önce paylaşılmış yaratıcı çözümler bulunabiliyor.