NVIDIA Ekran Kaydı Nasıl Alınır?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

NVIDIA ekran kartı kullanıyorum ve oyun oynarken ya da masaüstünde ekran kaydı almak istiyorum. ShadowPlay'in bu işi yaptığını duydum ama nasıl kullanıldığını tam bilmiyorum. NVIDIA ekran kaydı almak için hangi adımları izlemeliyim? ShadowPlay dışında önerebileceğiniz başka yöntemler var mı?

Teşekkürler!

ShadowPlay kullanımı oldukça basit. NVIDIA GeForce Experience'ı aç, ayarlardan oyun içi yer paylaşımı özelliğini etkinleştir ve ardından 'Alt+Z' tuş kombinasyonuyla kayıt menüsüne ulaşabilirsin.

Alternatif olarak OBS Studio'yu kullanabilirsin. ShadowPlay kadar performans dostu olmasa da daha fazla özelleştirme sunuyor.

Eğer sadece masaüstü kaydı almak istiyorsan, Windows'un kendi kayıt özelliğini de deneyebilirsin. Win+G tuş kombinasyonu ile Xbox Game Bar'ı açıp kayda başlayabilirsin.

ShadowPlay ile kayıt almak için GeForce Experience'ta ayarları optimize etmeyi unutma. Kayıt çözünürlüğünü ve FPS ayarlarını ihtiyacına göre belirleyebilirsin.

Bazen ShadowPlay düzgün çalışmazsa, NVIDIA sürücülerini güncellemek sorunu çözebilir. En son sürümü indirip tekrar denemeni öneririm.

ShadowPlay dışında Bandicam da güzel bir alternatif olabilir. Ücretli ama düşük sistem yüküyle kaliteli kayıt alabiliyor.

GeForce Experience ayarlarından anında tekrar oynatma özelliğini açarsan, son birkaç dakikayı otomatik kaydetme şansın olur.

ShadowPlay ile kayıt yaparken mikrofon sesini de almak istiyorsan, ses ayarlarını kontrol edip 'Ses Kayıt' seçeneğini açmalısın.

Ben genellikle OBS kullanıyorum çünkü bitrate ve codec ayarlarını daha iyi kontrol edebiliyorum. ShadowPlay biraz kısıtlı kalabiliyor.

Bence ShadowPlay en iyi seçenek ama bazı eski ekran kartlarında desteklenmiyor. Kartının destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisin.

En iyi kalite için kayıt ayarlarını manuel yapmanı öneririm. Bitrate’i artırıp, çözünürlüğü 1440p veya 4K olarak ayarlayabilirsin.

Çözüm
Geri