PC'm Arduino kartımı algılamıyor. USB ile bağladığımda hiç tepki vermiyor. Araçlar menüsünden bağlantı noktalarını kontrol ettim ancak hiçbir port görünmüyor. Arduino IDE'yi yeniden yükledim ve farklı bir USB kablo denedim. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Eğer cihaz yöneticisinde bile görünmüyorsa, Arduino'nun CH340 gibi bir sürücüye ihtiyacı olabilir. Arduino modelinize uygun sürücüyü indirip yüklemeyi deneyin.
Merhaba, ilk olarak USB kablonuzun veri aktarımını desteklediğinden emin olun. Bazı kablolar yalnızca şarj için kullanılabilir. Ayrıca, cihaz yöneticisinde Arduino'nuzun görünür olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
Eğer cihaz yöneticisinde bile görünmüyorsa, Arduino'nun CH340 gibi bir sürücüye ihtiyacı olabilir. Arduino modelinize uygun sürücüyü indirip yüklemeyi deneyin.
Casper'ın dediği gibi, sürücü eksik olabilir. Eğer MacOS kullanıyorsanız, güvenlik ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Sistem tercihleri altından gerekli izinleri verdiğinizden emin olun.
Eğer hala sorun yaşıyorsanız, farklı bir USB port veya PC'de denemeyi unutmayın. Ayrıca, Arduino'nuzun bootloader'ının bozulmamış olduğundan emin olun.
Alternatif olarak, bir terminal programı (örneğin, PuTTY) ile manuel bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz. Bu, port algılama sorununun IDE'den mi yoksa donanımdan mı kaynaklandığını anlamanıza yardımcı olur.