Kendi sistemimi topladım ancak bir sorunla karşılaştım. Sistem açıldığında sürekli bir sinyal sesi alıyorum ve monitöre görüntü gelmiyor. Montaj sırasında dikkat ettiğimi düşünüyorum ama sorunun kaynağını bir türlü çözemedim.
Kontrol ettiklerim:
- RAM’lerin doğru yuvalara oturduğundan emin oldum.
- GPU’nun sağlam bir şekilde yerine oturduğunu kontrol ettim.
- Güç kablolarını yeniden taktım ve bağlantıları gözden geçirdim.
Buna rağmen sinyal sesi devam ediyor. BIOS’a bile ulaşamıyorum. Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba Mami, sinyal sesleri genellikle anakartın hataları raporlamak için kullandığı bir sistemdir. Anakartın kullanım kılavuzuna bakarak bu seslerin ne anlama geldiğini kontrol edebilirsin. RAM veya GPU ile ilgili bir sorun olabilir.
Bence ilk olarak sinyal seslerinin sayısını ve sıklığını kontrol etmelisin. Bu, anakartın hangi bileşende sorun olduğunu belirtmesine yardımcı olur. Ayrıca, RAM’leri tek tek denemeyi deneyebilirsin.
Sinyal sesleri genelde RAM veya ekran kartıyla ilgili olur. RAM’leri farklı slotlara takarak ya da tek tek çalıştırarak test etmeni öneririm. Aynı şekilde ekran kartını çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
Aynı sorunla karşılaşmıştım, sebep CPU’nun düzgün oturmamasıydı. İşlemcinin doğru yerleştirildiğinden ve pinlerin zarar görmediğinden emin olmanı tavsiye ederim.
Anakartının debug LED’lerini kontrol ettin mi? Çoğu modern anakartta bu ışıklar, sorunlu bileşeni bulmana yardımcı olur. Özellikle GPU veya RAM ışıkları yanıyorsa, sorun orada olabilir.
PSU’nun yeterli güç sağladığından emin misin? Özellikle PCIe güç kablolarının ekran kartına tam oturduğunu tekrar kontrol etmeni öneririm. PSU’nun yetersiz güç sağlaması da bu tür sorunlara neden olabilir.
Merhaba, anakartı başka bir sistemle test edebilirsen sorun anakart kaynaklı mı değil mi anlayabilirsin. Ayrıca BIOS pilini çıkarıp bir süre bekledikten sonra tekrar takmayı deneyebilirsin.
Sinyal sesleri genelde RAM ile ilgili oluyor. RAM modüllerini çıkartıp yuvaları hafifçe temizlemeyi deneyebilirsin. Ardından tekrar takarak sistem açmayı dene.
Merhaba, CPU güç bağlantısını kontrol ettin mi? EPS kablolarının anakarta tam oturduğundan emin ol. Bazen tam oturmayan bağlantılar bu tür sorunlara neden olabilir.
Sinyal seslerini not alıp anakartın kullanım kılavuzundan hata kodlarını kontrol etmelisin. Ayrıca, ekran kartını başka bir sistemde test edebilirsen sorun GPU’da mı anlayabilirsin.