PlayStation 5 oyunlarını nasıl ucuza alabilirim?

Mami

GadgetEfsanesi
PlayStation 5 oyunları malum oldukça pahalı. Yeni çıkan oyunlar genellikle yüksek fiyatlarla satışa sunuluyor. Sizce PS5 oyunlarını daha uygun fiyata almanın en iyi yolları nelerdir? İndirimleri takip eden var mı? İkinci el oyun alımı ya da dijital oyun paylaşımı gibi yöntemleri deneyenler düşüncelerini paylaşabilir mi? Hangi platformlar en iyi fırsatları sunuyor? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben genelde oyunların büyük indirimlerini bekliyorum. Black Friday veya yaz indirimlerinde PS Store'da güzel fırsatlar oluyor. Ayrıca PS Plus üyeliği ile bazı oyunlara ücretsiz erişim sağlanabiliyor.

Dijital oyun paylaşımı yöntemi çok etkili. Bir arkadaşınla hesap paylaşarak oyun maliyetini yarıya indirebilirsin. Ancak güvenilir biriyle yapmalısın.

Fiziksel oyunlar için Letgo gibi platformlarda çok uygun fiyatlar bulunabiliyor. Kullanılmış oyunlar hem bütçe dostu hem de orijinalliği koruyabiliyor.

PS Plus Extra veya Premium üyelik almayı düşünebilirsin. Bu üyelikler sayesinde pek çok oyunu ücretsiz oynayabilirsin, üstelik bazen çok yeni oyunlar da ekleniyor.

Amazon ve Hepsiburada gibi sitelerde indirimleri sık sık kontrol ediyorum. Özellikle paket fırsatları ve oyun artı aksesuar kampanyalarıyla ciddi tasarruf edebilirsiniz.

İkinci el oyun mağazaları veya takas yapabileceğiniz yerel toplulukları araştırın. Bazen bir oyunu bitirip takas yaparak yeni oyunlar elde edebilirsiniz.

Türkiye'deki mağazalara göre yurt dışı dijital mağazaları kontrol etmek bazen daha hesaplı olabiliyor. Özellikle bölge fiyat farklarından yararlanabilirsiniz.

Ben yeni çıkan oyunları değil, birkaç ay sonra fiyatı düşenleri alıyorum. Sabırlı olursanız bütçenizi koruyabilirsiniz.

Epic Games gibi platformlarda zaman zaman ücretsiz oyunlar dağıtılıyor. PC tarafında oynanabilir ama konsolda da benzer promosyonları takip edebilirsiniz.

Dijital oyun satın alırken, Rusya veya Arjantin gibi ülkelerin mağazalarını kontrol edebilirsiniz. Çoğu zaman fiyatlar yarı yarıya daha ucuz oluyor.

Oyun forumlarına katılın. Birçok kişi elindeki oyunları satmak ya da takas yapmak istiyor. Güvenilir yerler bulursanız güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Ayrıca, fiziksel disk alıp oyunu bitirdikten sonra satabilirsiniz. Böylece maliyeti minimize etmiş olursunuz. Hem orijinal diskle koleksiyon yapma şansı da olur.

Geri