Merhaba arkadaşlar, PS5 almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 CD'li mi dijital mi daha iyi? CD'li versiyonu alırsam eski oyunları da oynayabilirim diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bence CD'li versiyonu almak daha mantıklı. Hem eski oyunları oynayabilirsin, hem de ikinci el oyun piyasasından faydalanabilirsin. Dijital versiyonu alırsan, bu avantajları kaçırmış olursun.
CD'li versiyonun avantajları var ama dijital versiyon daha uygun fiyatlı. Eğer bütçen kısıtlıysa, dijital versiyonu tercih edebilirsin. Ayrıca, dijital oyunlar daha hızlı indiriliyor ve oynanmaya başlanıyor.
Ben dijital versiyonu tercih ederim. Dijital oyunlar daha hızlı güncelleniyor ve indirimler daha sık oluyor. CD'li versiyonun getirdiği avantajlar bana göre çok da önemli değil.
Dijital versiyonun bir avantajı da daha az yer kaplaması. Eğer evde yer sorunu varsa, dijital versiyon daha pratik olabilir. Ayrıca, CD'lerin çizilme veya bozulma riski de yok.
Benim için önemli olan oyunların hızlı bir şekilde erişilebilir olması. Bu yüzden dijital versiyonu tercih ediyorum. Ayrıca, dijital oyunların yedeklemesi ve taşıması daha kolay.
CD'li versiyonun bir avantajı da oyunları arkadaşlarınla paylaşabilmen. Dijital oyunları paylaşamazsın ama CD'li oyunları arkadaşına verebilir, o da oynayabilir.