Windows 11'i temiz kurulum yaptım ancak sistem stabil çalışmıyor. Özellikle rastgele donmalar, mavi ekran hataları ve oyun sırasında FPS düşüşleri gibi sorunlar yaşıyorum. BIOS güncellemesini yaptım, sürücülerimi kontrol ettim ancak hala sorun devam ediyor.
Bu tür bir sistemde Windows 11 ile uyumluluk konusunda tecrübeleriniz neler? Sizce hangi ayarları kontrol etmeliyim ya da sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
Güç planını 'Yüksek Performans' olarak ayarladığınızdan emin olun. Ayrıca işlemci sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? Isınma nedeniyle donmalar yaşanabilir.
Windows 11 için temiz kurulum yaptıysanız, kurulum medyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğinizden emin olun. Farklı kaynaklardan indirilen ISO dosyaları bazen sorun çıkarabiliyor.
Donanım uyumluluğu için Microsoft'un 'PC Health Check' aracını indirip çalıştırabilirsiniz. Bu araç, donanımınızın Windows 11 için uygun olup olmadığını detaylıca gösteriyor.
Windows Defender veya herhangi bir antivirüs yazılımınızın sistem yükünü artırıp artırmadığını kontrol edin. Antivirüs yazılımları bazen performans sorunlarına yol açabiliyor.
Tüm sürücülerinizi güncel tutmanın yanında, anakart üreticisinin özel yazılımlarını (örneğin, AI Suite) kullanarak sistem optimizasyonu yapmayı deneyebilirsiniz.