R7 1700 ile Uyumlu En Yüksek Ekran Kartı Hangisi?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 7 1700 işlemcim var ve ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Ancak bu işlemciyle darboğaz yaşamadan kullanabileceğim en yüksek performanslı ekran kartı hangisi olur? Özellikle RTX 30 serisi veya RX 7000 serisine kadar bir yükseltme düşünüyorum. 2K ve 4K çözünürlüklerde oyun oynamayı hedefliyorum. Ayrıca bu işlemciyi overclock ederek kullanıyorum, bu da performans açısından bir avantaj sağlar mı?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

R7 1700, özellikle overclock yapıldıysa RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi kartlarla çok iyi çalışıyor. Ancak 4K'da darboğaz ihtimali azalır çünkü yük ekran kartına biner.

Benzer bir sistem kullanıyorum. RTX 3070 ile darboğaz yaşamadım, özellikle yüksek çözünürlükte. İşlemcinizi overclock ettiğiniz için daha da iyi performans alabilirsiniz.

Eğer bütçeniz uygunsa RX 6800 veya RTX 3080 gibi kartlara da bakabilirsiniz. Ancak daha düşük FPS gerektiren oyunlar için ideal olabilirler. İşlemciyi overclock ettiğinizden emin olun.

RTX 3060 Ti ya da RX 6700 XT gibi kartlar bu işlemciyle genelde darboğaz yapmaz. 4K'da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Önerim bu seviyelerde kalmanız.

Ben de RX 6800 XT kullanıyorum R7 1700 ile. 2K çözünürlükte bazı oyunlarda hafif darboğaz olabiliyor, ama genel olarak tatmin edici.

RTX 3060 Ti mükemmel bir tercih olur. Hem fiyat/performans oranı iyi hem de darboğaz riski minimum.

R7 1700 ile 2K ve 4K oyun oynamayı hedefliyorsanız RX 6800 gibi kartlar oldukça uygun. Ancak yeni nesil oyunlarda işlemciniz biraz zorlanabilir.

RTX 3070 ile şahsen çok memnunum. Hem oyun hem de içerik üretiminde güzel sonuçlar alıyorum. R7 1700 overclock ile çok iyi bir performans verebilir.

RTX 3080 veya RX 6800 XT almayı düşünüyorsanız, bu seviyede bir güç kaynağınızın da yeterli olması lazım. Ayrıca soğutma sisteminizi kontrol edin.

RX 6700 XT veya RTX 3060 Ti en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Daha üst düzey kartlar işlemci sınırlarını zorlayabilir.

R7 1700 için RTX 3070 veya RX 6800 bence maksimum alınabilir kartlardır. Darboğazı minimumda tutmak için çözünürlüğü yüksek tutmanız lazım.

RTX 3060 Ti kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, R7 1700 ile 2K çözünürlükte mükemmel uyum sağlıyor. Overclock işleminizi doğru yaptıysanız sorun yaşamazsınız.

Yeni Konular

Geri