Muzo
GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,
Sistemimde şöyle bir problemle karşılaşıyorum: EXPO özelliğini aktif ettiğimde, bilgisayar zaman zaman ekran kararması yaşıyor ve ardından reset atıyor. Aşağıda sistem özelliklerimi paylaşıyorum:
EXPO'yu kapattığımda bu sorun ortadan kalkıyor, ancak doğal olarak RAM hızlarından tam anlamıyla yararlanamıyorum. Sorunu çözmek için şunları denedim:
1. BIOS'u en güncel sürüme güncelledim.
2. RAM’lerin yerini değiştirdim ve tek tek denedim.
3. Soğutma sistemi ve termal sorunlar için işlemci ve anakart sıcaklıklarını kontrol ettim, değerler normal.
4. PSU bağlantılarını ve voltaj stabilitesini test ettim, herhangi bir sorun görünmüyor.
Bunlara rağmen EXPO aktifken ekran kararması ve reset atma problemi devam ediyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Benzer bir deneyim yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemimde şöyle bir problemle karşılaşıyorum: EXPO özelliğini aktif ettiğimde, bilgisayar zaman zaman ekran kararması yaşıyor ve ardından reset atıyor. Aşağıda sistem özelliklerimi paylaşıyorum:
- Anakart: ROG X870e Hero ASUS Crosshair
- İşlemci: Ryzen 7 7700
- RAM: F5-6000J3238G32GX2-TZ5nr / G.Skill 64 GB (2x32 GB) Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL32 1.40v PC RAM (Memtest86 ile 4 saatlik testte sorun yok, ayrıca TestMem5 ve OCCT'de de kontrol ettim, herhangi bir problem görünmüyor.)
- Ekran Kartı: ROG STRIX GeForce RTX 4070 Ti 12 GB GDDR6X OC Edition
- Depolama: Samsung SSD'ler (970 EVO Plus, 980 Pro ve 990 Pro - sağlık durumları ve firmware güncel, Samsung Magician ile kontrol edildi.)
- PSU: Thermaltake Toughpower GF3 1000W Gold 80Plus
- Monitör: LG 850B Nano (2K, 4 yıldır kullanıyorum.)
- İşletim Sistemi: Windows 11 24H2 (güncel)
EXPO'yu kapattığımda bu sorun ortadan kalkıyor, ancak doğal olarak RAM hızlarından tam anlamıyla yararlanamıyorum. Sorunu çözmek için şunları denedim:
1. BIOS'u en güncel sürüme güncelledim.
2. RAM’lerin yerini değiştirdim ve tek tek denedim.
3. Soğutma sistemi ve termal sorunlar için işlemci ve anakart sıcaklıklarını kontrol ettim, değerler normal.
4. PSU bağlantılarını ve voltaj stabilitesini test ettim, herhangi bir sorun görünmüyor.
Bunlara rağmen EXPO aktifken ekran kararması ve reset atma problemi devam ediyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Benzer bir deneyim yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.