Yeni aldığım Ryzen 7 7800X3D işlemciyi kullanıyorum ve şu an tamamen boştayken bile sıcaklık 40 derece civarında sabit kalıyor. Kullandığım soğutucu sıvı soğutma (240mm) ve kasamda hava akışı oldukça iyi. Ancak bu sıcaklık normal mi, yoksa bir sorun mu var? Daha önce R5 5600X kullanıyordum ve aynı sistemle boşta 35 derecelerde çalışıyordu. Bu modelde ek bir önlem almam gerekir mi? Yoksa bu sıcaklıklar işlemcinin 3D V-Cache mimarisi nedeniyle mi böyle? Kafam oldukça karıştı, tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba, Ryzen 7 7800X3D işlemcilerde 3D V-Cache teknolojisi nedeniyle sıcaklıklar biraz daha yüksek olabilir. 40 derece boşta oldukça normal sayılabilir. Önemli olan yük altında ısının ne kadar yükseldiğidir. Cinebench gibi bir testle tam yük altındaki sıcaklığı kontrol edebilirsin.
Kullandığın sıvı soğutma yeterli görünüyor, ancak termal macunun kalitesini kontrol ettin mi? Ayrıca montajda bir sorun olmadığından emin ol. 40 derece benim de kullandığım 7800X3D için normal bir değer.
Ben de Ryzen 7 7800X3D kullanıyorum ve benzer sıcaklıklar görüyorum. Boşta 40-45 derece arasında, yükte ise 75-80 derece civarı. Bu mimaride bu tür değerler gayet kabul edilebilir.
Selam, anakart BIOS'unu güncelledin mi? 7800X3D ile birlikte gelen bazı anakartlarda eski BIOS sürümleri yüzünden sıcaklıklar etkilenebiliyor. Güncellemeden sonra sıcaklıklar bir nebze düşebilir.
Merhaba, kasanın içindeki hava akışını daha da iyileştirmek için fanların yerleşimini tekrar gözden geçirebilirsin. Özellikle egzoz fanlarının verimli çalıştığından emin ol.
3D V-Cache nedeniyle boşta sıcaklıkların biraz yüksek olması normal. Ancak, yük altındaki sıcaklıkların 80 dereceyi geçmemesi gerekiyor. Eğer geçiyorsa sıvı soğutmanda bir problem olabilir.
Merhaba, Ryzen 5000 serisi ile Ryzen 7000 serisinin sıcaklık davranışları farklı olabilir. AMD'nin bu seride daha yüksek sıcaklıkları normal kabul ettiğini okumuştum. Panik yapmaya gerek yok gibi.
Merhaba, sıcaklıklar bana normal geliyor. Ancak kesin emin olmak için işlemci yükteyken sıcaklıkları ve voltaj değerlerini HWMonitor veya benzeri bir yazılımla takip etmelisin.
Ryzen 7000 serisi işlemcilerde yüksek sıcaklıklar normal olarak kabul ediliyor. 40 derece boşta gayet makul bir sıcaklık. AMD'nin termal tasarımı bu şekilde.
Bu işlemciler boşta bile belli bir sıcaklıkta çalışmak üzere tasarlanmış. Ancak, yük altında aşırı sıcaklık görüyorsan undervolt yapmayı düşünebilirsin.