Merhaba, R7 7840HS işlemci ve GTX 4060 ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorum. Valorant oynarken özellikle yoğun çatışma anlarında FPS düşüşleri ve akıcılık sorunları yaşıyorum. Sistemim bu oyun için fazlasıyla yeterli gibi görünüyor, ancak neden böyle bir problemle karşılaşıyorum anlamıyorum. Çözüm önerileriniz nelerdir?
Benzer bir sorun yaşamıştım ve çözüm, Windows güç ayarlarını Yüksek Performans moduna almak oldu. Denemenizi öneririm. Bunun dışında oyun dosyalarını doğrulamayı unutmayın.
Merhaba, öncelikle sürücülerinizi kontrol ettiniz mi? NVIDIA'nın en güncel Game Ready sürücüsünü yüklemeniz, FPS düşüşlerini düzeltebilir. Ayrıca, oyun içi grafik ayarlarını düşürerek deneyebilir misiniz?
Sisteminiz güçlü, ancak Valorant CPU ağırlıklı bir oyun. Arka planda çalışan uygulamaları kapatarak işlemci kullanımını azaltabilirsiniz. Ayrıca, BIOS güncellemelerini kontrol etmek de faydalı olabilir.
Benzer bir sorun yaşamıştım ve çözüm, Windows güç ayarlarını Yüksek Performans moduna almak oldu. Denemenizi öneririm. Bunun dışında oyun dosyalarını doğrulamayı unutmayın.
Sorunun kaynağı V-Sync veya G-Sync gibi senkronizasyon ayarları olabilir. Bunları kapatıp tekrar dener misiniz? Ayrıca, NVIDIA Denetim Masası'ndan düşük gecikme modunu etkinleştirebilirsiniz.
Donanımınızda herhangi bir ısınma sorunu olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Özellikle yoğun anlarda işlemci ve GPU sıcaklıklarını izlemek faydalı olacaktır.
Laptop performansını etkileyen yazılımlardan biri de antivirüs programları olabilir. Oyun oynarken antivirüsü geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.
NVIDIA DLSS veya diğer görüntü iyileştirme teknolojilerini devre dışı bırakarak FPS'inizi artırmayı deneyebilirsiniz. Özellikle DLSS'in kalite modunda performansı etkilediğini gördüm.
Sistemde performans modunu etkinleştirip Windows Güncellemelerinin aktif olmadığından emin olun. Arka planda yapılan bir güncelleme FPS'inizi etkileyebilir.
Valorant ayarlarından çok çekirdekli işlemci kullanımını açmayı deneyin. Ayrıca, işlemci sıcaklıklarını kontrol etmek için HWMonitor gibi bir yazılım kullanabilirsiniz.