Merhaba, sistemimde sık sık "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" hatası alıyorum ve mavi ekran ile karşılaşıyorum. Genellikle bilgisayarımı yüksek performans gerektiren işlemler (oyun, video düzenleme vs.) yaparken ya da durduk yere alıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?
Bu hata genellikle SSD firmware güncellenmediğinde veya NVMe sürücüsündeki uyumsuzluklardan kaynaklanıyor. SSD modelini belirtir misin? Samsung ise Magician, Kingston veya WD ise üreticinin yazılımıyla güncelleyebilirsin.
RTX 4070 sürücülerini en güncel hale getirdin mi? NVIDIA'nın resmi sitesinden en son sürümü yükleyip DDU ile eski sürücüleri kaldırarak temiz kurulum yapmanı öneririm.
Aygıt Yöneticisi'nden 'Depolama Denetleyicileri' bölümündeki sürücüleri güncelleyerek denedin mi? Bazen eski AHCI/NVMe sürücüleri bu hataya sebep olabiliyor.
BIOS'un en güncel versiyonda olup olmadığını kontrol etmelisin. Ryzen 7 7840HS yeni nesil bir işlemci olduğu için anakartın eski BIOS sürümüne sahipse uyumsuzluk olabilir.
Çözümü sağlayan komutları çalıştırdıktan sonra hatanın devam edip etmediğini paylaşabilir misin? Alternatif olarak Windows olay görüntüleyicisinden hata kaydını kontrol edebilirsin.
Windows'u Güvenli Mod'da başlatıp hatanın tekrar edip etmediğini kontrol et. Eğer güvenli modda hata almıyorsan, bir üçüncü taraf yazılımı soruna neden oluyor olabilir.
SSD yerine farklı bir disk kullanarak Windows'u test ettin mi? SSD kaynaklı olabileceğini düşünüyorsan ikinci bir disk üzerinde temiz kurulum yaparak deneyebilirsin.
Sistem olay görüntüleyicisini kontrol ederek hangi hata kodlarının tekrarlandığını inceleyebilirsin. Genellikle belli bir sürücü veya donanım öne çıkacaktır.
Eğer hiçbir yöntem işe yaramazsa Windows 11'in temiz kurulumunu düşünebilirsin. Yedek aldıktan sonra sıfırdan kurulum yapıp sürücüleri yeniden yüklemek kalıcı bir çözüm olabilir.