Raspberry Pi 5 Siyah Ekran Sorunu

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Raspberry Pi 5 cihazımı çalıştırdığımda HDMI bağlantısı üzerinden monitörde sadece siyah ekran görünüyor. Cihazın güç ışığı yanıyor ve SD kartın doğru şekilde takılı olduğundan eminim. Görüntü alamama sorunu ile ilgili hangi adımları izlememi önerirsiniz?

Teşekkürler!

Çözüm
Benzer bir sorun yaşadım, config.txt dosyasını düzenleyerek HDMI çıkışını zorla etkinleştirebilirsin. hdmi_force_hotplug=1 satırını eklemeyi dene.
Çavuş, HDMI kablosunun sağlamlığını kontrol et ve mümkünse farklı bir kabloyla test et. Ayrıca, SD kartındaki işletim sisteminin doğru yüklendiğinden ve güncel olduğundan emin ol.

Benzer bir sorun yaşadım, config.txt dosyasını düzenleyerek HDMI çıkışını zorla etkinleştirebilirsin. hdmi_force_hotplug=1 satırını eklemeyi dene.

Çözüm
Monitörün çözünürlüğü ile Raspberry Pi'nin varsayılan çözünürlüğü uyumlu olmayabilir. hdmi_group ve hdmi_mode ayarlarını config.txt'de düzenle.

Güç kaynağının yeterli amper sağladığından emin ol. Yetersiz güç, HDMI çıkışında sorunlara yol açabilir.

Eğer birden fazla HDMI portu varsa, diğer portları dene. Raspberry Pi bazen varsayılan portu otomatik olarak seçemeyebilir.

İşletim sistemi yükledikten sonra ilk açılışta klavye ve fare takılı olduğundan emin ol. Bu, Raspberry Pi'nin bazı başlangıç yapılandırmalarını tamamlamasını sağlar.

Monitörün HDMI girişinin doğru seçildiğinden emin ol. Farklı bir HDMI cihazını bağlayarak monitörü test edebilirsin.

Görüntü alamıyorsan, cihazı SSH üzerinden kontrol ederek çalışıp çalışmadığını test et. SSH ile erişim sağlarsan HDMI sorununu yazılımsal olarak çözebilirsin.

Raspberry Pi'nin firmware sürümünü güncelleyerek HDMI uyumluluk sorunlarını gidermeyi deneyebilirsin. Bunu yaparken SD kartın yedeğini almayı unutma.

Geri