Raspberry Pi Pico W OLED Ekran Sorunu: OSError: [Errno 5] EIO

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Raspberry Pi Pico W ile bir OLED ekran kullanmaya çalışıyorum. Ancak aşağıdaki hatayla karşılaşıyorum:

Kod:
Traceback (most recent call last):
File “”, line 15, in
File “sh1106.py”, line 173, in init
File “sh1106.py”, line 111, in init
File “sh1106.py”, line 116, in init_display
File “sh1106.py”, line 123, in poweron
File “sh1106.py”, line 178, in write_cmd
OSError: [Errno 5] EIO

Denediğim Çözümler:
1. I2C bağlantılarını kontrol ettim.
2. GPIO pinlerini doğru şekilde bağladım.
3. Farklı bir ekran ve kabloyla denedim.

Hata hala devam ediyor. Sorunun kaynağı ne olabilir ve bu hatayı nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu hata genellikle I2C cihazına erişimde bir sorun olduğunda oluşur. I2C adresinin doğru olduğunu kontrol edin. i2c.scan() komutuyla bağlı cihazları görebilirsiniz.

Bağlantıları kontrol ederken GND ve VCC pinlerinin doğru bağlandığından emin olun. OLED ekranlar yanlış voltajda çalışmayabilir.

SH1106 sürücüsü yerine SSD1306 gibi farklı bir kütüphane denemeyi düşünebilirsiniz. Bazen kütüphane uyumluluk sorunları bu tür hatalara yol açar.

GPIO pinlerinin pull-up dirençleri doğru ayarlanmadıysa bu hata alınabilir. I2C bağlantısı için uygun dirençlerin olduğundan emin olun.

Bu hata, I2C frekansının OLED ekranınızın desteklediği değerin dışında olmasından kaynaklanabilir. I2C hızını 100kHz olarak ayarlayıp deneyin.

Kütüphaneyi doğru şekilde yüklediğinizden emin olun. sh1106 kütüphanesinin güncel bir versiyonunu kullanmayı deneyin.

Raspberry Pi Pico W üzerinde I2C pinlerinin doğru sıralandığından emin olun. SDA ve SCL pinlerini ters bağlamış olabilirsiniz.

Eğer ekran hala çalışmıyorsa, OLED ekranınızda bir donanım arızası olabileceğini göz önünde bulundurun ve farklı bir ekranla test yapın.

I2C cihazlarının aynı anda başka bir program tarafından kullanılmadığından emin olun. Aynı adresle çakışan bir cihaz da bu hatayı tetikleyebilir.

Geri