Raspberry Pi Pico W kullanarak bir web server kurmak istiyorum. Ancak, kodları yüklememe rağmen tarayıcı üzerinden IP adresine erişim sağlayamıyorum. Kullanımda MicroPython ve picoweb kütüphanesini tercih ettim. Kütüphane kurulumu ve kodlarda hata olmadığından eminim. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Sorun picoweb kütüphanesinden kaynaklanıyor olabilir. Alternatif olarak uasyncio ile bir web server kurmayı deneyin. Daha stabil bir performans sağlayabilir.
Merhaba, öncelikle Pico W'nizin WiFi ağına başarılı şekilde bağlandığından emin olun. wifi.connect() fonksiyonunun doğru çalıştığını ve IP adresini aldığını kontrol edebilirsiniz.
Picoweb kullanıyorsanız, kullanılan portun tarayıcı tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol edin. Örneğin, genellikle 8080 veya 80 portlarını tercih edin. Ayrıca firewall ayarlarına da göz atabilirsiniz.
Bu tip sorunların çoğu, Pico W'nin statik bir IP adresine ihtiyaç duymasından kaynaklanır. DHCP yerine statik IP atayarak ağ yapılandırmasını sabitlemeyi deneyebilirsiniz.
Sorun picoweb kütüphanesinden kaynaklanıyor olabilir. Alternatif olarak uasyncio ile bir web server kurmayı deneyin. Daha stabil bir performans sağlayabilir.
Eğer kodda bir hata olmadığından eminseniz, Raspberry Pi Pico W'nizin firmware'inin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski bir firmware, bazı ağ işlevlerini engelleyebilir.