Raspberry Pi cihazımı WiFi ağıma bağlamak istiyorum ancak bağlanmayı reddediyor. Ağ ayarlarını kontrol ettim, SSID ve şifre doğru. Ancak yine de bağlantı kurulamıyor. ifconfig ve iwconfig komutları ile durumu kontrol ettim, cihaz WiFi adaptörünü görüyor gibi görünüyor. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Sorununuz büyük olasılıkla Raspberry Pi'nizin güç kaynağı ile ilgili olabilir. Yetersiz güç, WiFi adaptörünün tam çalışmamasına neden olabilir. Güç kaynağınızı kontrol ettiniz mi?
Merhaba, Raspberry Pi cihazınızın /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf dosyasını kontrol ettiniz mi? Buradaki SSID ve şifre ayarları doğruysa, sorun DNS ayarlarında olabilir. İsterseniz statik IP tanımlamayı deneyebilirsiniz.
Aynı problemi yaşamıştım, benim çözümüm WiFi kanalını 1-11 arasında bir değere ayarlamak oldu. Router ayarlarını kontrol ederek kanal ayarını değiştirmeyi deneyin.
Sorununuz büyük olasılıkla Raspberry Pi'nizin güç kaynağı ile ilgili olabilir. Yetersiz güç, WiFi adaptörünün tam çalışmamasına neden olabilir. Güç kaynağınızı kontrol ettiniz mi?
Emre'nin dediği gibi, güç kaynağı problemi yaygın bir sorun. Ayrıca, Pi'nizin yazılımını güncellemek için sudo apt update && sudo apt upgrade komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer güç kaynağı sorunu yoksa, dmesg komutunu kullanarak hata mesajlarını inceleyebilirsiniz. Bu, WiFi ile ilgili sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.