Bilgisayarımda Realtek PCI-e GBE Family Controller ile ilgili bir hata alıyorum. Ağ bağlantım tamamen kesildi ve cihaz yöneticisinde "Cihaz düzgün çalışmıyor" şeklinde bir hata mesajı görüntüleniyor. Sürücüyü güncelledim ama sorunu çözemedim. Bu hatayı nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyin:
1. Sürücüyü Kaldır ve Yeniden Yükle:
- Cihaz Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı bulun.
- Sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneğini seçin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
2. Resmi Sürücüyü Yükleyin:
- Realtek'in resmi web sitesinden uyumlu sürücüyü indirip manuel kurulum yapın.
3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihaz Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
- Güç Yönetimi sekmesinden "Bilgisayar bu cihazı kapatarak güç tasarrufu yapsın" seçeneğini kaldırın.
4. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin:
- Kablonuzda veya bağlantı noktalarında fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol edin...
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyin:
1. Sürücüyü Kaldır ve Yeniden Yükle:
- Cihaz Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı bulun.
- Sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneğini seçin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
2. Resmi Sürücüyü Yükleyin:
- Realtek'in resmi web sitesinden uyumlu sürücüyü indirip manuel kurulum yapın.
3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihaz Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
- Güç Yönetimi sekmesinden "Bilgisayar bu cihazı kapatarak güç tasarrufu yapsın" seçeneğini kaldırın.
4. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin:
- Kablonuzda veya bağlantı noktalarında fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
5. BIOS Güncelleme:
- Anakart üreticinizin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirip güncelleyin.
Bu yöntemlerden biri işe yaramalı. Eğer sorun devam ederse, farklı bir ağ bağdaştırıcısı kullanmayı deneyebilirsiniz.