Windows'ta Regedit içinde bazı değerleri yanlışlıkla değiştirdim ve varsayılan (default) değerlere nasıl döneceğimi bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Sistem ayarlarını bozmadan bu değişiklikleri nasıl geri alabilirim?
Sorununuzu çözmek için "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu işlem eksik veya bozuk sistem dosyalarını düzeltebilir.
Varsayılan değerleri bilmek zor olabilir ama 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını onarabilirsiniz. Bu, regedit hatalarını da düzeltebilir.
Windows işletim sistemini yeniden yüklemeden varsayılan regedit ayarlarına dönmek zordur. Bu yüzden her zaman değişiklik yapmadan önce yedek alınmasını öneriyorum.
Sorununuzu çözmek için "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu işlem eksik veya bozuk sistem dosyalarını düzeltebilir.
Regedit yedeğiniz yoksa, Sistem Geri Yükleme veya DISM komutları en iyi yöntemlerdir. Ancak dikkatli olun, yanlış komutlar başka sorunlara neden olabilir.
Regedit'te yanlış bir değer girdiğinizde, genelde bu sistemin çalışmasını etkiler. Eğer hangi anahtarı değiştirdiğinizi biliyorsanız, manuel olarak düzeltin.
Gelecekte bu tür sorunları önlemek için, regedit düzenlemesi yapmadan önce mutlaka Export özelliği ile yedek alın. Şu an için onarım komutlarını kullanabilirsiniz.