RFID Modülü Işık Yanıyor Ama Çalışmıyor?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Arduino ile RFID modülü kullanarak bir proje yapmaya çalışıyorum. Görsellerde bağlantılarımı ve kullandığım kodu ekledim. Modül üzerindeki ışık yanıyor ancak kart okuma işlemi gerçekleşmiyor. Bu durumda kontrol etmem gereken şeyler neler olabilir? Voltaj uyumsuzluğu ya da yazılım tarafında eksiklik olabileceğini düşünüyorum.

Bağlantılar ve kullandığım kodda sorun olup olmadığını kontrol etmem için tavsiyeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Çözüm
Voltajı kontrol edin. RFID modülü 3.3V ile çalışıyorsa Arduino'dan gelen 5V sinyaliyle sorun yaşıyor olabilir. Bir seviye dönüştürücü kullanmayı deneyin.
Bağlantılar genel olarak doğru görünüyor, ancak SDA pininin Arduino üzerindeki doğru pine bağlandığından emin olun. Genelde Uno'da 10 numaralı dijital pine bağlanır.

Kodda SPI.begin() fonksiyonunun ardından gecikme süresi eklemek işe yarayabilir. RFID modülü bazen başlatmada gecikebiliyor.

Voltajı kontrol edin. RFID modülü 3.3V ile çalışıyorsa Arduino'dan gelen 5V sinyaliyle sorun yaşıyor olabilir. Bir seviye dönüştürücü kullanmayı deneyin.

Çözüm
Kodunuzu incelerken Serial.begin(9600)'ü doğru yere koyduğunuzdan emin olun. Serial port başlamazsa iletişim sorunları oluşabilir.

SPI protokolüyle ilgili sorun yaşıyorsanız, kullanılan Arduino kütüphanesinin doğru yüklendiğinden emin olun. MFRC522'nin en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun.

Kodun başında modülün başlatma fonksiyonundan sonra bir hata kontrolü yapabilirsiniz. Böylece neden başlatılamadığını anlayabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri