Merhaba arkadaşlar, kısa süre önce bir yangın tehlikesi atlattım ve bilgisayarım da bu olaydan etkilendi. Yangın sonrası sistemim açılıyor ancak ekran kartımdan görüntü alamıyorum. RTX 3060 8GB kullanıyorum. Görünen hasar çok fazla değil gibi ancak çalışmamasının nedeni ne olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Sorununuzun nedeni büyük ihtimalle ekran kartındaki bir sigorta veya güç regülatörünün yanmış olmasıdır. Eğer elektronik tamirden anlıyorsanız multimetre ile bu parçaları kontrol edebilirsiniz.
Ekran kartının devrelerinde kısa devre olmuş olabilir. Yangın sırasında oluşan aşırı sıcaklık devrelerde mikro çatlaklara veya lehimlerin kopmasına yol açabilir. Teknik servise göndermenizi öneririm.
Yangın sırasında oluşan duman ve is, elektronik bileşenlerinizi kaplamış olabilir. Özellikle bağlantı noktalarını ve kart üzerindeki devreleri izopropil alkol ile temizlemeyi deneyin. Bu bazen işe yarayabiliyor.
Büyük ihtimalle ekran kartının çipseti yangından etkilenmiştir. Çalışır gibi görünse de çipset zarar gördüğünde görüntü çıkışı sağlanamayabilir. Yeni bir ekran kartı almayı düşünmelisiniz.
Sorununuzun nedeni büyük ihtimalle ekran kartındaki bir sigorta veya güç regülatörünün yanmış olmasıdır. Eğer elektronik tamirden anlıyorsanız multimetre ile bu parçaları kontrol edebilirsiniz.