RTX 4060 Ti CS2'de 130-140 FPS, Apex'te 110 FPS veriyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Sistemim aşağıdaki gibi:
  • İşlemci: Intel i7-12700F
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060 Ti
  • RAM: 16 GB 3000 MHz
  • Güç Kaynağı: 650W
  • Depolama: M.2 SSD

Counter-Strike 2 (CS2) oynarken 130-140 FPS alıyorum, Apex Legends'te ise 110 FPS civarında kalıyor. Bu değerler bana düşük gibi geliyor. Grafik ayarlarını genelde "Yüksek" veya "Orta" olarak ayarlıyorum. Bu FPS değerlerini artırmak için neler yapabilirim? Donanım uyumsuzluğu veya yazılım optimizasyonu açısından neleri kontrol etmeliyim?

Grafik sürücülerini güncellediniz mi? NVIDIA'nın en son Game Ready Driver'larını yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu sürücüler genellikle oyun performansını optimize eder.

RAM hızınız biraz düşük görünüyor. 3000 MHz yerine 3600 MHz veya daha yüksek hızda RAM kullanmak performansı artırabilir.

Apex Legends ve CS2 gibi oyunlarda CPU ile GPU'nun uyumlu çalışması önemli. Arka planda gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Ayrıca oyunları penceresiz tam ekran modunda oynarsanız FPS artabilir.

Apex'te FPS'yi artırmak için oyunun grafik ayarlarını "Düşük" yapıp, çözünürlüğü sabit tutabilirsiniz. Ayrıca NVIDIA denetim masasından düşük gecikme modunu etkinleştirin.

Bu FPS değerleri RTX 4060 Ti için biraz düşük. Anakartınızın BIOS'unu güncelleyin ve XMP profilini aktif ederek RAM'inizi tam performansta çalıştırın.

Kullanılan güç kaynağı yeterli görünüyor, ancak PSU'nun marka ve kalitesi de önemli. Kalitesiz bir PSU, sistem kararlılığını etkileyebilir.

Kullandığınız çözünürlük nedir? 1080p üzerindeyseniz bu değerler normal olabilir. Özellikle 2K'da FPS'iniz daha düşük olacaktır.

Windows'unuzu ve oyun dosyalarını SSD üzerinde çalıştırdığınızdan emin olun. Ayrıca, arka planda çalışan sistem güncellemeleri FPS'i etkileyebilir.

En iyi çözüm, oyun içi FPS sınırlandırmasını kapatıp, V-Sync'i devre dışı bırakmaktır. Bu ayarlar FPS'i düşürebilir.

Çözüm
Geri