Oyun sırasında FPS'in 55'e kadar düştüğünü fark ettim. Bu düşüş özellikle yoğun sahnelerde oluyor. Sistem gayet güçlü görünse de neden böyle bir sorunla karşılaştığımı anlayamadım. Oyun sırasında sistem sıcaklıkları da genelde normal seviyelerde (CPU ~65°C, GPU ~70°C civarı).
Bu FPS düşüşlerinin nedeni ne olabilir? Yazılımsal veya donanımsal bir problem mi var? Çözüm önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Selam, FPS düşüşleri için ilk kontrol etmen gereken şey sürücüler. Ekran kartı sürücüsünün güncel olduğundan emin misin? Ayrıca temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsin.
Sistem özelliklerin gayet iyi ama oyun ayarlarını kontrol ettin mi? Özellikle ışın izleme (ray tracing) açıkken bu tür düşüşler yaşanabilir. Ayarları biraz düşürmeyi dene.
Merhaba, sıcaklık değerlerin normal görünüyor ancak güç kaynağı yeterli mi emin misin? 650W güç kaynağı bazen tam yük altında yetmeyebilir, özellikle PSU eskiyse.
Muzo'ya katılıyorum, dual channel gerçekten fark yaratır. Ayrıca RAM zamanlamalarını BIOS'tan manuel olarak kontrol edip optimize etmeyi deneyebilirsin.
Oyun sırasında FPS düşüşü yaşadığın anda HWMonitor veya benzeri bir programla tam sistem değerlerini kaydedip buraya atabilirsin. Böylece daha net bir analiz yapabiliriz.