Yakın zamanda RTX 4070 Super ekran kartlı bir sistem topladım. Ancak Red Dead Redemption 2 oynarken grafiklerin beklediğimden çok daha kötü göründüğünü fark ettim. Çözünürlük ve ayarları yüksek yapmama rağmen detaylar bulanık ve performans da tam istediğim gibi değil. Bu sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Sistemde kullandığım diğer bileşenler:
İşlemci: Ryzen 7 5800X
RAM: 32 GB 3600 MHz
SSD: NVMe Gen 4 (1 TB)
Anakart: ASUS TUF Gaming X570-PLUS
Tüm sürücüler güncel durumda. Oyunu Steam üzerinden çalıştırıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
Sorunun temel nedeni oyunun optimizasyon ayarları olabilir. Grafik ayarlarında 'TAA' seçeneğini kullanıyorsanız, bu genellikle bulanıklık yaratır. Bunun yerine 'MSAA' veya 'FXAA' gibi bir seçeneği deneyin. Ayrıca çözünürlüğü 'native' olarak kontrol edin. Windows ölçeklendirme ayarlarını da kontrol etmekte fayda var.
Sistemin çok güçlü görünüyor, bu yüzden sorun donanımda değil yazılımda olabilir. Oyunun Vulkan yerine DX12 modunda çalıştığından emin misin? Vulkan bazen grafik sorunlarına yol açabiliyor. Bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan performans ayarlarını kontrol et, özellikle yüksek performans modunu seç.
Bence sorun oyunun dosyalarında olabilir. Steam'den oyunun dosyalarını doğrulamayı denedin mi? Eğer dosyalarda bir bozulma varsa, bu da grafik sorunlarına yol açabilir.
Benzer bir sistemde aynı sorunu yaşadım. Çözüm olarak oyunun 'Advanced Settings' kısmında 'Graphics API'yi DX12 olarak ayarladım ve 'TAA Sharpening' değerini yükselttim. Tavsiye ederim.
Merhaba, NVIDIA GeForce Experience uygulamasından RDR2 için optimize edilmiş ayarları yüklemeyi dene. Ayrıca, Shadow Quality ve Reflection Quality gibi ayarları düşürüp genel performansı artırmayı düşünebilirsin.
Eğer monitörün destekliyorsa, G-Sync veya FreeSync gibi teknolojileri aktif hale getir ve oyunun tam ekran modunda çalıştığından emin ol. Bunlar da grafik sorunlarını azaltabilir.
Sorun çözülmezse, NVIDIA Control Panel’deki 3D ayarlarından RDR2’ye özel bir profil oluşturup, 'Texture Filtering Quality'yi 'High Performance' yapmayı deneyebilirsin.
Benzer bir durum yaşadım. Sorun 'Texture Quality' ve 'Anisotropic Filtering' ayarlarının uyumsuzluğundan kaynaklanıyordu. Bunları manuel olarak ayarlamayı dene.
Sistemin çok iyi, bu nedenle güç kaynağına bağlı bir sorun olmadığını varsayıyorum. Ama yine de BIOS ve anakart sürücülerini bir kez daha güncellemeyi deneyebilirsin.
Steam’deki dosya doğrulama ve grafik ayarlarını denediysen, sıradaki adım işletim sistemi güncellemelerini kontrol etmek olmalı. Windows'un güncel olduğundan emin ol.
Cenqiz’in önerisine katılıyorum, DLSS ayarlarını kontrol etmek çok önemli. Ek olarak, oyunu farklı bir çözünürlükte test etmeyi ve NVIDIA’nın en son Game Ready sürücüsünü yüklemeyi unutma.