Merhaba arkadaşlar, elimde RX 580 ekran kartı var ve üzerinde bulunan termal padlerin artık eskidiğini düşünüyorum. Kartın ısınma sorununu çözmek ve daha verimli bir soğutma sağlamak için termal pad değiştirmeyi planlıyorum.
Fotoğraflarda gördüğünüz gibi termal padlerin yerleri ve kalınlıkları konusunda biraz kararsız kaldım. Hangi marka ve kalınlıktaki termal padleri kullanmam gerektiği konusunda önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca, termal pad değişimi sırasında dikkat etmem gereken püf noktalar varsa lütfen paylaşın. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.
RX 580 kullanıcıları ve teknik bilgiye sahip herkesin katılımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Ben de RX 580 kullanıyorum ve geçenlerde termal pad değişimi yaptım. Arctic marka 1mm kalınlıkta termal pad kullandım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım. Özellikle VRAM ve MOSFET bölgesine dikkat etmeni öneririm. Eskiden ısınan kartım, termal pad değişiminden sonra daha sessiz çalışmaya başladı.
Termal pad değişiminde en kritik nokta, doğru kalınlığı seçmek. RX 580 için genelde 1mm veya 1.5mm termal padler uygun oluyor. Ancak ölçüm yapmadan rastgele almamanı öneririm. Eğer yanlış kalınlık seçersen, soğutma bloğu düzgün oturmayabilir.
Çakır kardeşim, ben sana Gelid marka termal padleri öneririm. Hem yüksek iletkenlik sağlıyor hem de uzun ömürlü oluyor. Ayrıca, eski termal padleri temizlerken izopropil alkol kullanmayı unutma. Montaj sırasında herhangi bir boşluk kalmamasına dikkat et.
Enes'in önerisine katılıyorum. Ben de Gelid termal pad kullanıyorum ve gayet memnunum. Ayrıca, padleri yerleştirdikten sonra soğutma bloğunu nazikçe yerine oturt ve vidaları çapraz sıkmaya dikkat et.
Ben daha önce Thermal Grizzly marka 1mm termal pad kullandım ve performansı oldukça iyiydi. Özellikle overclock yapıyorsan kaliteli bir termal pad seçimi çok önemli.