Geçtiğimiz günlerde oyun bilgisayarımı güncelledim ve 1080p'de yüksek kare hızları almak için RX 7900XTX veya RTX 4080 Super ekran kartlarından birini almayı düşünüyorum. Ancak aklımda bir soru var: Bu kartlar benim sistemimde darboğaz yapar mı? Sistemim şu şekilde:
Çoğunlukla e-spor oyunları ve AAA oyunlar oynuyorum. Özellikle 1080p çözünürlükte ekran kartlarının potansiyelini tam olarak kullanabilir miyim yoksa darboğaz oluşur mu? Görüşleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba Mami, RX 7900XTX ve RTX 4080 Super gibi üst düzey kartlar genelde 1440p veya 4K çözünürlükte tam performans gösterir. 1080p'de darboğaz yaşama ihtimalin var, özellikle CPU'na bağlı olarak.
Bence RX 7900XTX ve RTX 4080 Super gibi kartlar 1080p için fazla güçlü. Eğer 1080p'de kalacaksan, 144 Hz ve üzeri bir monitörle kullanmayı düşünebilirsin.
Mami, 1080p'de darboğaz ihtimalin var ama bu tamamen oyundan oyuna değişir. AAA oyunlarda GPU'yu daha fazla kullanabilirsin ama e-spor oyunlarında CPU sınırına takılabilirsin.
RTX 4080 Super gibi bir kart alacaksan, 1080p yerine 1440p veya 4K bir monitörle kullanmayı düşün. Darboğaz riskini çözmek için çözünürlük artırabilirsin.
Mami, eğer 1080p'de oynamak istiyorsan bu kartların tam potansiyelini kullanamayabilirsin. Daha optimize bir çözüm için kart ve çözünürlük uyumuna dikkat et.
Merhaba, bu kartları 1080p'de kullanmak yerine ileriye dönük 1440p monitöre yatırım yapmayı düşünebilirsin. Böylece hem kartların potansiyelini kullanırsın hem de darboğaz riski azalır.