Ryzen 5 5600 işlemcimi OCCT stres testine soktuğumda sıcaklık 95 dereceye kadar ulaşıyor. Soğutucum stok AMD Wraith Spire, sistemimde iyi bir hava akışı olduğunu düşünüyorum. Ancak bu sıcaklık değerlerinin normal olup olmadığını merak ediyorum.
Bu işlemci için OCCT stres testinde bu kadar yüksek sıcaklık görmem normal mi, yoksa soğutucu değiştirmeyi mi düşünmeliyim? Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.
Bu sıcaklık stres testi sırasında normal sayılabilir, özellikle stok soğutucu ile. Ancak günlük kullanımda 80-85 dereceyi aşmaması daha iyi olur. Soğutmayı yükseltmek mantıklı olabilir.
OCCT gibi stres testlerinde 95 dereceye ulaşmak Ryzen işlemciler için alışılmadık değil. Ancak uzun süreli kullanımda bu sıcaklık sorun yaratabilir. Daha iyi bir soğutucuya geçmeyi düşünebilirsiniz.
AMD'nin Ryzen işlemcileri genelde 95 dereceyi 'güvenli limit' olarak görür, ancak sürekli bu seviyelerde çalıştırmak uzun vadede işlemcinin ömrünü kısaltabilir. Daha iyi bir termal macun veya sıvı soğutma işinizi görebilir.
Bu sıcaklık stres testi sırasında normal sayılabilir, özellikle stok soğutucu ile. Ancak günlük kullanımda 80-85 dereceyi aşmaması daha iyi olur. Soğutmayı yükseltmek mantıklı olabilir.
Stres testi sonuçları genelde günlük kullanım senaryolarını yansıtmaz. Yine de, yüksek sıcaklıklardan rahatsızsanız daha iyi bir kule tipi soğutucu alabilirsiniz.
Kendi Ryzen 5 5600 işlemcimde aynı testi yaptım, sıcaklık 88 derece civarında kaldı. Stok soğutucu kullanıyorsanız bu sonuç normal olabilir, ama soğutma sisteminizi geliştirmeyi düşünün.