Ç Çavuş GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #1 Sorunum: Bilgisayarımı açtığımda monitörde "No Signal" hatası alıyorum. Fanlar çalışıyor, ışıklar yanıyor ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Denediğim Çözümler: HDMI/DisplayPort kablosunu değiştirdim. RAM'leri çıkarıp tekrar taktım. Farklı bir monitör ve kablo ile test ettim. BIOS sıfırladım ancak sorun devam ediyor. Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözerim?
Sorunum: Bilgisayarımı açtığımda monitörde "No Signal" hatası alıyorum. Fanlar çalışıyor, ışıklar yanıyor ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Denediğim Çözümler: HDMI/DisplayPort kablosunu değiştirdim. RAM'leri çıkarıp tekrar taktım. Farklı bir monitör ve kablo ile test ettim. BIOS sıfırladım ancak sorun devam ediyor. Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözerim?
Çözüm T T TechGuru Bugün 01:00 BIOS sıfırlamayı CMOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyerek de deneyebilirsiniz. Bazı anakartlarda tam sıfırlama için bu gerekebilir.
BIOS sıfırlamayı CMOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyerek de deneyebilirsiniz. Bazı anakartlarda tam sıfırlama için bu gerekebilir.
Enes Administrator Yönetici Bugün 01:00 #2 Eğer harici bir ekran kartı kullanıyorsanız, anakartın dahili grafik çıkışına bağlayarak test edin. Ekran kartınız arızalı olabilir. Oyla 0 Downvote
Eğer harici bir ekran kartı kullanıyorsanız, anakartın dahili grafik çıkışına bağlayarak test edin. Ekran kartınız arızalı olabilir.
Cihan GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #3 Ekran kartının güç kablolarını kontrol edin. Bazı kartlar ek güç gerektirir, bağlantıyı eksik yaparsanız görüntü alamazsınız. Oyla 0 Downvote
Ekran kartının güç kablolarını kontrol edin. Bazı kartlar ek güç gerektirir, bağlantıyı eksik yaparsanız görüntü alamazsınız.
Emre GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #4 RAM’leri tek tek deneyerek test edin. Bozuk veya tam oturmamış bir RAM, sistemin açılmasını engelleyebilir. Oyla 0 Downvote
RAM’leri tek tek deneyerek test edin. Bozuk veya tam oturmamış bir RAM, sistemin açılmasını engelleyebilir.
T TechGuru Administrator Yönetici Bugün 01:00 #5 BIOS sıfırlamayı CMOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyerek de deneyebilirsiniz. Bazı anakartlarda tam sıfırlama için bu gerekebilir. Oyla 12 Downvote Çözüm
BIOS sıfırlamayı CMOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyerek de deneyebilirsiniz. Bazı anakartlarda tam sıfırlama için bu gerekebilir.
Muzo GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #6 Güç kaynağınız yeterli mi? Zayıf bir PSU, ekran kartına yeterli güç veremeyebilir ve sistem açılmayabilir. Oyla 0 Downvote
Güç kaynağınız yeterli mi? Zayıf bir PSU, ekran kartına yeterli güç veremeyebilir ve sistem açılmayabilir.
Xanadu GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #7 Başka bir ekran kartı takarak test ettiniz mi? Eğer başka bir kartla görüntü alıyorsanız, mevcut kartınızda problem olabilir. Oyla 0 Downvote
Başka bir ekran kartı takarak test ettiniz mi? Eğer başka bir kartla görüntü alıyorsanız, mevcut kartınızda problem olabilir.
Kenan GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #8 Monitörünüzün giriş kaynağını doğru seçtiğinizden emin olun. Yanlış giriş kaynağı seçildiğinde görüntü alamazsınız. Oyla 0 Downvote
Monitörünüzün giriş kaynağını doğru seçtiğinizden emin olun. Yanlış giriş kaynağı seçildiğinde görüntü alamazsınız.
T Türk GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #9 Eğer işlemcinizde dahili grafik birimi varsa, ekran kartını çıkarıp işlemcinin grafik çıkışını test edebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Eğer işlemcinizde dahili grafik birimi varsa, ekran kartını çıkarıp işlemcinin grafik çıkışını test edebilirsiniz.
E Enes Bey GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #10 Monitörünüzü başka bir cihazda test ederek arızalı olup olmadığını kontrol edin. Oyla 0 Downvote
Fatex GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #11 Eğer sistem yeni toplandıysa, ekran kartının tam oturduğundan emin olun. PCIe slotuna doğru şekilde yerleşmemiş olabilir. Oyla 0 Downvote
Eğer sistem yeni toplandıysa, ekran kartının tam oturduğundan emin olun. PCIe slotuna doğru şekilde yerleşmemiş olabilir.
M Murşi GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #12 Power tuşuna bastığınızda klavyede Num Lock ışığı yanıyor mu? Eğer yanmıyorsa, sistem hiç POST aşamasına geçemiyor olabilir. Oyla 0 Downvote
Power tuşuna bastığınızda klavyede Num Lock ışığı yanıyor mu? Eğer yanmıyorsa, sistem hiç POST aşamasına geçemiyor olabilir.
Ç Çakır GadgetEfsanesi Bugün 01:00 #13 Eğer sisteminiz overclock yaptıktan sonra açılmıyorsa, BIOS’u sıfırlayarak eski ayarlarına dönmesini sağlayabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Eğer sisteminiz overclock yaptıktan sonra açılmıyorsa, BIOS’u sıfırlayarak eski ayarlarına dönmesini sağlayabilirsiniz.