Bir uygulamayı sanal makine üzerinde çalıştırmaya çalıştığımda "Sorry, this application cannot run under a virtual machine" hatası alıyorum. Bu sorunu aşmak için hangi yöntemleri deneyebilirim? Daha önce bu durumla karşılaşanların önerilerini bekliyorum.
Sanal makine yapılandırma dosyasına 'SMBIOS.reflectHost = "TRUE"' gibi bir satır ekleyerek fiziksel makine özelliklerini yansıtabilirsiniz. Bu, bazı uygulamaları çalıştırabilir.
Bu hata genelde uygulamanın sanal makine algılama özelliğinden kaynaklanır. VMware veya VirtualBox gibi araçlarda, sanal makine özelliklerini gizlemek için ayarları kontrol edebilirsiniz.
Hyper-V kullanıyorsanız, sanal makineyi oluştururken CPU özelliklerini değiştirmeyi deneyin. Özellikle, 'ExposeVirtualizationExtensions' seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.
Sanal makine yapılandırma dosyasına 'SMBIOS.reflectHost = "TRUE"' gibi bir satır ekleyerek fiziksel makine özelliklerini yansıtabilirsiniz. Bu, bazı uygulamaları çalıştırabilir.
Sanal makine içinde kullanılan işletim sisteminin bir test versiyonu (developer edition) olmadığından emin olun. Bazı yazılımlar bu sürümlerde çalışmayı reddediyor.
Uygulamayı 'Uyumluluk Modu'nda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eski bir Windows sürümü için uyumluluğu ayarlayarak sanal makine sorunlarını çözebilirsiniz.
Ağ adaptörü ayarlarını değiştirerek fiziksel makine IP bilgilerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bazı uygulamalar ağ üzerinden sanal makine algılayabiliyor.