Ekteki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir kasam var ve sistem özelliklerim şu şekilde:
Patriot Viper Venom 16×2 6000MHz RAM
Ryzen 5 7500F İşlemci
Biostar B650MP-E Pro Anakart
Thermalright Peerless Assassin işlemci soğutucusunu almak istiyorum, ancak kasaya sığıp sığmayacağı konusunda emin değilim. Kasamda ön tarafta 3 adet RGB fan var ve yan panel temperli cam. Anakart ve işlemci özelliklerini göz önüne alarak soğutucunun yüksekliği (157 mm) konusunda uyumluluk sorunu yaşar mıyım?
Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler!
Eğer kasa üreticisinin özelliklerini bulabilirseniz, 'CPU Cooler Clearance' kısmını kontrol edin. Thermalright Peerless Assassin genellikle orta boyutlu kasalara rahatlıkla sığar, ancak fanlarla çakışma durumu olabileceğini unutmayın.
Merhaba, Thermalright Peerless Assassin'ın yüksekliği 157 mm. Öncelikle kasanızın CPU soğutucu için maksimum desteklediği yüksekliği ölçmelisiniz. Eğer 160 mm veya üzeri destekliyorsa sorunsuz şekilde sığar.
Fotoğrafa bakarak tahmin yapmak gerekirse, bu tür temperli cam kasalarda genelde 155-160 mm arası soğutucu desteği oluyor. Ancak üreticinin kasa detaylarını kontrol etmeden kesin bir şey söylemek zor.
Eğer kasa üreticisinin özelliklerini bulabilirseniz, 'CPU Cooler Clearance' kısmını kontrol edin. Thermalright Peerless Assassin genellikle orta boyutlu kasalara rahatlıkla sığar, ancak fanlarla çakışma durumu olabileceğini unutmayın.
Muzo'ya katılıyorum. Ayrıca RAM'lerin boyutunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peerless Assassin'ın fanları yüksek profilli RAM'lerle çakışabilir.