Yeni bir USB bellek satın aldım, ancak bilgisayarıma taktığımda ne "Bu Bilgisayar" altında ne de Disk Yönetimi'nde görünmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde bellek tanınıyor ama alanını göremiyorum ve biçimlendirme seçeneği de yok.
Sistem: Windows 10
Bu sorunu çözmek için önerileriniz var mı? Sürücü güncellemesi veya başka bir yöntem denemem gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Büyük olasılıkla belleğiniz 'RAW' formatında olabilir. Disk Yönetimi'nde veya bir üçüncü taraf disk yönetim aracı ile yeniden format atmayı deneyebilirsiniz. Verileriniz yoksa bu işlemi güvenle yapabilirsiniz.
Merhaba, öncelikle Aygıt Yöneticisi'nde USB cihazınızın altında herhangi bir sarı uyarı işareti olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, bu sürücü sorunlarına işaret edebilir. Sürücüyü kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.
Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa, 'diskpart' komutunu kullanarak belleği elle listeleyip birim oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ancak dikkat edin, yanlış diske işlem yapmayın.
Aynı sorunu yaşamıştım, çözümüm şu oldu: USB belleği farklı bir bilgisayarda denedim. Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa sorun sisteminizin USB sürücüleri olabilir. 'Sürücü güncelleme' seçeneğini deneyin.
Büyük olasılıkla belleğiniz 'RAW' formatında olabilir. Disk Yönetimi'nde veya bir üçüncü taraf disk yönetim aracı ile yeniden format atmayı deneyebilirsiniz. Verileriniz yoksa bu işlemi güvenle yapabilirsiniz.
TechGuru'nun dediği gibi, RAW formatı olabilir. Ayrıca USB bellekler için özel kurtarma araçlarını da kullanabilirsiniz. Örneğin, MiniTool Partition Wizard gibi programlar işe yarayabilir.
USB belleğinizin fiziksel olarak arızalı olma ihtimali de var. Başka bir cihazda denedikten sonra çalışmazsa, değişim veya garanti sürecini başlatabilirsiniz.
Sorununuz devam ederse Linux üzerinde bir 'live USB' kullanarak disk araçlarıyla kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Bazen Windows üzerinden görünmeyen diskler, Linux ile erişilebilir olur.